Wollige aardappelen

Wollige aardappelen

Deze geroosterde aardappels noem ik mijn ‘wollige’ aardappeltjes. Als je ze een keer gemaakt en gegeten hebt weet je waarom! Het geheim zit hem in het type aardappel, ik gebruik bij voorkeur kruimige aardappels en Eigenheimers zijn mijn favoriet en het feit dat je ze voordat je ze gaat roosteren helemaal moet laten afkoelen.

Bijgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen 7 minuten in water met zout naar smaak. Giet ze af, laat ze uitdampen.
  2. Bekleed intussen een bakplaat met het bakmatje en spreid de aardappels erop uit. Laat ze helemaal afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor tot 250 °C. Schenk de olie over de aardappels en meng met de hand goed door. Bestrooi met grof gemalen peper en schuif de bakplaat in de oven. Rooster de aardappelen in 20-25 minuten goudbruin. Schep ze tijdens het roosteren een keer om.

Wollige aardappelen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer