In 2014 kreeg ik een zakje flowersprouts toegestuurd, toen nog heel beperkt verkrijgbaar. Tegenwoordig liggen ze regelmatig bij de diverse supermarkten in het schap. Dat is fijn want deze kruising tussen boerenkool en spruitkool heeft een lekkere nootachtige frisse smaak en heel veel verwerkingsmogelijkheden. Probeer deze lekkere salade maar eens.
Bijgerecht 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Klop een dressing van de olijfolie, de ponzu, de yuzu, de vissaus en de honing. Voeg peper naar smaak toe.
- Was de flowersprouts en droog ze in een slacentrifuge od in een schone theedoek. Doe ze met de dressing in een ruime kom en kneed de dressing, al knijpend, goed door de flowersprouts.
- Laat de salade ca. 30 minuten op smaak komen en de blaadjes iets zachter worden. Schep vlak voor het serveren de walnoten erdoor. Lekker met een schnitzel en frieten of ‘wollige’ aardappelen.