Boerenkoolstamppot met buffelmozzarella

Boerenkoolstamppot met buffelmozzarella

Boerenkool wordt in Nederland over het algemeen in de winter gegeten. Met het laatste beetje uit de moestuin maak ik dit ovengerecht en combineer ik onze oude vertrouwde boerenkoolstamppot met mediterrane ingrediënten als tomaat en mozzarella. De buffelmozzarella is trouwens afkomstig van Nederlandse bodem!

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in water met zout gaar. Fruit intussen in een grote pan de ui en de knoflook in de hete olie goudgeel en glazig. Bak de boerenkool met en el andaluskruiden 5 minuten mee. Voeg 150 ml heet water en zout naar smaak toe en stoof de boerenkool op een laag vuur met de deksel op de pan in 10-15 minuten net gaar. Controleer halverwege de kooktijd of er nog voldoende vocht in de pan zit, voeg anders nog wat extra water toe.
  2. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep de boerenkool erdoor. Voeg zo nodig nog wat kookwater toe zodat je een smeuïge stamppot krijgt.
  3. Doe de stamppot over in de ovenschaal en verdeel er de mozzarella en de tomaatjes over. Laat de kaas in de voorverwarmde in ca. 5 minuten een beetje smelten. Garneer de stamppot met basilicumblaadjes.

Boerenkoolstamppot met buffelmozzarella

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer