In het jaar van de boon mag ook deze week een gerecht met bonen niet ontbreken. Met dit recept kun je lekker variëren. Kijk in je koelkast en ga aan de slag. Geen paprika in huis, neem dan kleine bloemkoolroosjes. De sperziebonen kun je eenvoudig vervangen door in stukjes gesneden snijbonen of haricots verts. Of maak de salade met broccoli en wortelplakjes. Zo zet je telkens weer een andere salade op tafel.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Bereidingswijze
- Haal de boontjes af. Kook ze in water met zout in ca. 7 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken. Bak de paprikarepen in 1 el van de olie al omscheppend beetgaar.
- Klop een dressing van de mosterd, de rest van de olie, de azijn en versgemalen peper en zout naar smaak. Schep de sperziebonen met de ui, de paprika, de tomaten en de ¾ deel van de dressing in een kom door elkaar.
- Strooi de feta erdoor en lepel de rest van de dressing erover. Garneer met de peterselie. Lekker met ciabatta of stokbrood.