Pannenkoek met kip en veel groenten

Pannenkoek met kip en veel groenten

Veel groenten eten? Met dit recept is dat een makkie. Aan de aanbevolen 200 gram groenten per dag schijnt het grootste gedeelte van de Nederlanders niet toe te komen. Met deze extra gevulde pannenkoek hap je zonder dat je er erg in hebt lekker veel groenten weg.

Hoofdgerecht 2 personen
Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem en een snufje zout in een kom en breek het ei erboven. Roer het ei met een beetje bloem los en voeg al roerende met een garde de melk en ½ eetlepel van de olie toe.
  2. Kook de peultje 6 minuten in water met zout. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak de kipstukjes in ca. 5 minuten al omscheppend bruin en gaar. Schep uit de pan, schep het limoensap, 1 eetlepel sojasaus erdoor en bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak. Fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur in het bakvet. Voeg de knoflook, de gember en de paprika toe en bak ze 3 minuten mee. Bak de paddenstoelen ca. 3 minuten op een hoog vuur mee. Giet de peultjes af, spoel ze koud en laat ze uitlekken.
  3. Verhit een grote koekenpan en bak 2 grote pannenkoeken van het beslag. Schep de taugé, de peultjes, de rest van de sojasaus, de helft van de koriander en peper en zout naar smaak erdoor. Leg de pannenkoeken op 2 borden en schep het groentemengsel met het kookvocht op de helft van elke pannenkoek en vouw de helft erover en garneer met de rest van de koriander.

Tip
Voor een snellere versie kun je ook 500 g panklare wokgroenten naar keuze nemen.

Pannenkoek met kip en veel groenten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer