Udon met op de huid gebakken zalm
Voor mij horen roerbakgerechten tot de snelle keuken. Ik heb, door mijn liefde voor de Chinese keuken, veel basisingrediënten in huis. Chuka wakame is een van mijn favorieten. Ik houd van de smaak en textuur en deze japanse zeewiersalade met een Chinese smaak geeft vaak net een beetje extra kleur aan een gerecht. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Lees meerBroccolisoep met daslook en een kaasbruschetta
Met deze soep met daslook zet je het voorjaar op tafel. Kun je niet aan daslook komen gebruik dan fijngesneden bieslook of ragdunne bosuiringetjes. Serveer deze eenvoudig te maken soep ook eens als amusesoepje in een glaasje met een klein kaasstengeltje erop. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten
Lees meerFlammkuchen met gorgonzola
Afhankelijk van het gebied wordt dit gerecht, gemaakt van dun uitgerold brooddeeg en een topping naar keuze, tarte flambée, flammekueche of Flammkuchen genoemd en werd van oorsprong bereid in de houtoven. Bereid in een houtgestookte oven krijg de Flammkuchen inderdaad dat zo specifieke rooksmaakje maar ik vind hem uit een gewone oven ook best heel lekker. Leuk om met de kinderen te maken en ze dan hun eigen topping te laten verzinnen. Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 25 minuten Rijstijd: 60 minuten Oventijd: ca. 15 minuten
Lees meerBonen maaltijdsalade
In het jaar van de boon mag ook deze week een gerecht met bonen niet ontbreken. Met dit recept kun je lekker variëren. Kijk in je koelkast en ga aan de slag. Geen paprika in huis, neem dan kleine bloemkoolroosjes. De sperziebonen kun je eenvoudig vervangen door in stukjes gesneden snijbonen of haricots verts. Of maak de salade met broccoli en wortelplakjes. Zo zet je telkens weer een andere salade op tafel. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Lees meerPannenkoek met kip en veel groenten
Veel groenten eten? Met dit recept is dat een makkie. Aan de aanbevolen 200 gram groenten per dag schijnt het grootste gedeelte van de Nederlanders niet toe te komen. Met deze extra gevulde pannenkoek hap je zonder dat je er erg in hebt lekker veel groenten weg. Hoofdgerecht 2 personen Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Lees meerRomig geitenkaasje met een vleugje daslook
Zelf kaas maken is helemaal niet zo moeilijk er erg leuk om te doen. Het enige wat je nodig hebt is melk en iets zuurs in de vorm van citroensap of azijn. Een aantal uur laten kun je al genieten van een zelfgemaakt kaasje. Dit geitenkaasje wordt extra romig door toevoeging van crème fraîche en slagroom. Je kunt de kaas ook extra smaak geven door er fijngesneden daslook, verse kruiden, komijnzaad, grof gemalen peper of als de Oost-Indische kers weer bloeit, in stukjes gescheurde pittige bloemblaadjes aan toe te voegen. Bereidingstijd: 15 minuten Wachttijd: minimaal 3 uur
Lees meerGroentesoep
Aan het eind van de week verwerken we overgebleven groenten in een heerlijke soep. Kijk dus in uw koelkast. Eet er brood bij met hummus of makreelsalade voor een makkelijke maaltijd.
Lees meerPompoensalade met avocado en pompoenpitten
Een kleurige salade. Met kip en linzen hebt u een hoofdgerecht.
Lees meerTagliatelle alla Bolognese
Volgens Italianen serveer je Bolognesesaus bij tagliatelle, niet spaghetti. Daar wordt deze pasta als voorgerecht gegeten. Met een salade of andere groente erbij kunnen wij Nederlanders het als hoofdgerecht eten.
Lees meerBlote billetjes in ander gras, met slavinken
In het oorspronkelijke recept gaat het om stamppot van witte bonen en snijbonen. We gebruiken nu reuzenbonen en andijvie.
Lees meerGarnalencurry met venkel
Een curry kun je zo pittig maken als je wil. Er zijn rode, groene en gele pasta’s te koop of je kunt het zelf maken volgens recept op de site.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer