Lamsschouder met venkelzaad, gepofte knoflook en tomaten

Lamsschouder met venkelzaad, gepofte knoflook en tomaten

Lamsschouder met venkelzaad is voor mij het allerlekkerst als die heel langzaam in de oven wordt gegaard. Ik had Iers zuiglam. De venkelzaadjes, die ik eigenlijk had gekregen om thee van te zetten, zaten nog aan de schermen, dus die heb ik er ook bijgedaan. Gewoon uit een potje is venkelzaad ook heel lekker. Er zit vrij veel bot in zo’n schoudertje en voor vier personen is één echt te weinig. Dan ga je elkaar zo aan zitten kijken… Ik heb er dan ook twee klaargemaakt. Het restje was de volgende dag bijna nog lekkerder!

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Voorbereidingstijd ca. 10 minuten + 30 minuten op temperatuur komen, ovenbereidingstijd 2½ uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Bestrijk de lamsschouders rondom met olijfolie, bestrooi ze met het venkelzaad, wat peper en wat zout en leg ze in een braadslede of lage ovenschaal. Leg de bollen knoflook en uitjes in de schil er omheen en besprenkel met wat olie. Laat het vlees zo ca. 30 minuten op kamer temperatuur komen.
  3. Zet het vlees in de hete oven. Voeg na 20 minuten de wijn toe en draai de temperatuur naar 160°C. Laat het vlees in ca. 2 uur gaar worden. Schep zo nu en dan wat van het braadvocht over het vlees. Voeg na 1½ uur de tomaatjes aan de schaal toe.
  4. Snijd de lamsschouders aan tafel in plakken en stukjes en geef de knoflook, uitjes in de schil en de braadjus erbij. Aan tafel haalt iedereen zelf de ui en knoflook uit de schilletjes.®José van Mil

Tip: Lekker met nieuwe Malta aardappelen in de schil en verse venkel.

Lamsschouder met venkelzaad, gepofte knoflook en tomaten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer