Peashoots ofwel groene erwtenscheuten maak je in je eigen keuken of tuin. Om peashoots of wel groene erwtenscheuten te kweken koop je bij de natuurwinkel hele gedroogde groene erwten. (Dus niet de spliterwten voor die we voor de erwtensoep gebruiken). Hiermee maak je binnen een week peashoots. Doe een beetje aarde in een (glazen)pot. Schenk er een beetje water op en binnen twee dagen zie je de groene erwten uitlopen. De wortels gaan eerst naar beneden en dan schieten ze omhoog. De jonge erwtenscheuten zijn rijk aan vitamines en mineralen. Het is niet alleen lekker en gezond. Het staat ook bijzonder decoratief in de keuken of op tafel. Zelf knip ik er lekker van tijdens de lunch, het gaat over de pasta en de groene salade wordt nog lekkerder. Je soep kun je ‘op pimpen’ met deze hippe garnering en je smoothie krijgt extra energie. Dit experiment is niet alleen leuk voor jezelf. Juist kinderen zijn erg onder de indruk omdat ze zien hoe snel het groeit. Voor je het weet maak je iedere maand nieuwe groene erwtenscheuten of geef je het cadeau. Al eerder heb ik zelf ook taugé gekweekt van mungbonen. Maak deze gelijk ook nu je toch bezig bent. Lees hier wat je daarvoor nodig hebt.
Geef een reactie Reactie annuleren
Een vega tour in Rotterdam doe je op de fiets
Een vega tour in Rotterdam doe je op de fiets. Net zo leuk en wel zo gemakkelijk als je een quickscan van hippe eigentijdse plant-based restaurants en zaken wilt maken. In Rotterdam zeggen ze ‘niet lullen maar poetsen’. De Rotterdammers zijn open-minded en pakken direct aan. Laten we niet onder stoelen en banken schuiven dat
Lees meerZelf saus maken.. zonder jus
Zelf saus maken In restaurantkeukens staan uren, soms wel nachten lang potten en daarna pannen op het vuur met kalfsbotten of karkassen om jus de veau te maken of een krachtige kippenfond. Hiermee maken ze in het restaurant vaak hun saus bij je hoofdgerecht. Ga je thuis koken dan wil ik zelf niet altijd de
Lees meerInnovatie: friet speciaal 2.0 in Amsterdam
In Amsterdam-zuid op de Johannes Verhulststraat kun je een wel heel bijzonder frietje eten, met recht een frietje speciaal. Samen met topchef Ron Blauw hebben Sammy en Pebbles een nieuw product voor hun frietboutique ontwikkeld. Het is een vers frietje met een mayonaise van boerenkool en krokantjes van rookworst bovenop. Dit is echt een winter
Lees meer
[…] Tip Erwtensprouts zijn de jonge toppen van erwten of peulenplantjes. Heb je een moestuin en zijn de erwten en peulen al gezaaid dan kun je rustig een paar topjes knippen om de soep mee te garneren. De planten groeien gewoon verder. Of zaai wat zaden in een pot in de vensterbank. […]