Lunch

Witlof currysoep met dille

Lunch

Witlof currysoep met dille

Deze romige witlofsoep met Thaise curry is in een handomdraai gemaakt. Voor een extra smaakmaker kun je gefrituurde kappertjes toevoegen. Knijp het vocht uit 5 eetlepels kappertjes. Verhit een klein pannetje met een bodempje olie. Voeg de kappertjes toe aan de hete olie en bak ze in enkele minuten goudbruin en krokant. Schep met een klein zeefje de kappertjes op een bord met een stukje keukenpapier. Strooi ze vlak voor het serveren over de soep.

Bereidingswijze

  1. Snijd de gele toppen van de witlof in flinterdunne reepjes en houd apart. Snijd de overige stronkjes in cm. brede repen. Verhit de olie in een ruime pan met een dikke bodem. Voeg de witlof toe en fruit 5 minuten zodat het een beetje kan bakken en kleuren.
  2. Voeg de curry eraan toe en bak even mee. Schenk er 1250 ml water op en voeg naar smaak een beetje zout toe. Breng de soep aan de kook en laat op middelmatig hoge warmtebron de soep zachtjes 15 minuten koken.
  3. Pureer soep in de blender tot het helemaal glad is.
  4. Maak intussen dille-azijn, dille-zout en dille-olie. Schenk de rijstazijn in een kommetje en voeg 2 eetlepels fijngehakte dille toe. Schenk de olie in een kommetje en voeg 3 eetlepels dille toe. Hak de overige dille met grof zeezout fijn. Mocht je nog iets over hebben laat het dan op het aanrecht drogen.
  5. Proef de soep en breng op smaak met dille-zout en dille-azijn. Schep de soep in 4 borden, verdeel de witloftoppen eroverheen. Drizzle de dille-olie over de witlofsoep, bestrooi met extra dille-zout..

Witlof currysoep met dille

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer