Bijgerecht

Witlofsalade

Bijgerecht

Witlofsalade

Een salade die in een handomdraai op tafel kan staan. Vooral lekker met verse walnoten. Lekker als lunch, maar ook bij een maaltijd met kip en gebakken aardappeltjes.

Bereidingswijze

  1. Pel de noten en hak ze in stukken. Je mag ze kort roosteren in een koekenpan.
  2. Snijd het kontje van het lof af, snijd het struikje in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes. Snijd de appel, met of zonder schil, in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Roer in een kom een sausje van mayonaise, yoghurt of kwark, mosterd en zout en peper. Schep witlof, appel en de helft van de noten erdoor. Bestrooi met de rest van de noten.

Tip: voeg fijngesneden gekookt ei toe.

Vervang appel door mandarijn, sinaasappel of peer.

 

Witlofsalade

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer