Frisse maaltijdsalade van witlof met ham en appel

Frisse maaltijdsalade van witlof met ham en appel

Een recept voor een makkelijk dag boordevol groenten. Ben je niet zo dol op zier appels, probeer de salade dan eens met gewoon een bakje gemengde fruitsalade. Nog sneller en minstens zo lekker.

Bereidingswijze

  1. Klop in een ruime schaal een dressing van de mosterd, honing, bieslook, azijn en olie. Preof en breng op smaak met zout en peper.
  2. Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in heel dunne partjes. Meng ze direct door de dressing om verkleuren te voorkomen.
  3. Snijd de witlof in de lengte in dunne repen en meng ze ook door de dressing. Laat de salade een half uurtje staan, dan trekt de smaak van de dressing lekker in. Leg de beenham op de salade en serveer direct.

Lekker met vers geroosterd bio meergranenbrood.

Frisse maaltijdsalade van witlof met ham en appel

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer