Bijgerecht

Witlof, sinaasappel, anijs en kappertjes

Bijgerecht

Witlof, sinaasappel, anijs en kappertjes

Witlof smaakt heerlijk als de groente geroosterd of gegrild wordt. In combinatie met sinaasappel, anijs en het licht zilte van de kappertjes zet je een verrassend groentegerecht op tafel.

Voor 4 personen

Voorbereidingstijd: ca. 10 minuten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit de ovengrill voor op de hoogste stand. Maak de witlof schoon en halveer de struikjes in de lengte. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakblik, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zeezout. Keer ze en bestrijk ook de bolle zijde met olie en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil dun af. Pers de helft uit. Doe het sap met 2 el olijfolie, de anijslikeur, de chillivlokken en peper en zout naar smaak in een steelpan.
  3. Rooster de witlof ca. 5 minuten onder de hete grill. Keer de struikjes en rooster ook de andere kant lichtbruin. Verwarm intussen het sinaasappelmengsel totdat het warm is.
  4. Verdeel de witlof over een schaal en lepel de dressing erover. Garneer met de kappertjes, de sinaasappelrasp en de dragon. Lekker met een biefstuk en gebakken aardappelen.

Witlof, sinaasappel, anijs en kappertjes

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer