Blog

Verse soep is zo gemaakt

Verse soep is zo gemaakt!    Verse soepen zijn gezond en voedzaam. En je kunt oneindig een andere variatie op tafel zetten. Er gaat niets boven een pan zelfgemaakte soep. Ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Als je op de markt om je heen kijkt zie je welke groente in het seizoen is. Hiermee maak

Blog

Verse soep is zo gemaakt

Verse soep is zo gemaakt!    Verse soepen zijn gezond en voedzaam. En je kunt oneindig een andere variatie op tafel zetten. Er gaat niets boven een pan zelfgemaakte soep. Ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Als je op de markt om je heen kijkt zie je welke groente in het seizoen is. Hiermee maak

Verse soep is zo gemaakt

Verse soep is zo gemaakt!   

Verse soepen zijn gezond en voedzaam. En je kunt oneindig een andere variatie op tafel zetten. Er gaat niets boven een pan zelfgemaakte soep. Ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Als je op de markt om je heen kijkt zie je welke groente in het seizoen is. Hiermee maak je de lekkerste soepen natuurlijk. Heel vaak maak ik ook soep van alle groente die ik overhoud na diverse recepten testen. In het kader van no waste is dit een goede methode. Een makkelijke manier om verschillende groentes te verwerken. Afhankelijk van de groente bepaal ik of het een groentesoep op basis van bouillon wordt of een gepureerde soep. Mijn voorkeur gaat uit naar een soep op basis van zelfgemaakte kippenbouillon, dit geeft net even meer smaak aan een soep. Een recept ervoor is zo gevonden en na een paar uur is de bouillon klaar. Lukt het me niet om bouillon te maken, dan gebruik ik bouillonblokjes van de natuurwinkel. Om zo de soep een natuurlijke vollere smaak te geven.

Waarom zelfgemaakte soep op het menu?

Het is een makkelijke manier om meer groente binnen te krijgen. Door een kop soep tijdens de lunch te serveren heb je niet zo snel trek in de namiddag. Of serveer juist om vier uur een kop soep om je net even over je suikerdip heen te helpen tot het avondeten. Door je soep zelf te maken weet je wat erin zit en kun je zelf beslissen wat je erin wilt hebben. Natuurlijk kun je ook een groentebouillon met een paar plakjes gember laten trekken voor een vegetarische variant. Door zelf soep te maken voeg je bij voorkeur geen suiker of teveel zout toe. Maak je soep op smaak met andere specerijen, kokosmelk, serehgras of gember. Meer smaak en vitaminebehoud door de soepgroente vers van het mes aan de pan toe te voegen.

Natuurlijk kan ook jij zelf verse soep maken

In het weekend is het een goed moment om een lekkere pan soep te maken. Juist dan heb je de tijd en de rust om aandacht aan de soep te geven. Of juist ben je thuis om de soep zachtjes te laten trekken terwijl je andere klusjes in huis doet. En hoe fijn is het als er iemand binnenkomt en zegt; “mmmm ruikt heerlijk die soep, mam”. Met een zelfgemaakt plukbrood en stuk boerenkaas van de markt erbij heb je een supermakkelijke, gezonde maaltijd voor de zaterdagavond. En een restje soep is op zondagmiddag altijd fijn na een laat ontbijt.

Wil je toch gemak uit de supermarkt?

Weet wat je eet. Tegenwoordig kun je in de supermarkt in een handomdraai een vers soeppakketje in je karretje leggen. Deze soep moet je nog wel zelf maken. Het gemak zit hem in het recept en alle soepgroente bij elkaar. Geen gedoe, en zo zet je wel verse soep op tafel. Ook met kant en klaar voorgesneden groente zet je ook snel een pan soep op tafel. Daar kan geen pakje tegen op. Hieronder een recept voor supersnel en toch verse soep op tafel. Hup de keuken in.

 Romige prei-spinazie soep

Breng 750 ml water met zout aan de kook. Voeg 300 gram prei (voorgesneden = nog sneller), 250 ml slagroom, 1 bakje grofgesneden krulpeterselie en 1 teentje knoflook toe. Kook de soep 15 minuten. Voeg 250 gram grofgesneden gewassen spinazie toe. Kook nog 5 minuten en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Bak intussen 100 gram in plakjes gesneden ontbijtspek goudbruin en krokant in een droge koekenpan. Verkruimel de spekjes boven de soep. Wil je de soep simpel verrassend maken; voeg fijngehakte dille, koriander, peterselie en gele bleekselderijblaadjes op het laatste moment toe.

Wil je nog meer soep-inspiratie, kijk dan op mijn pinterest-pagina – Yolanda van der Jagt #verse soep

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *