eenvoudig, gezond, glutenvrij, groente, kinderen, kruiden, lunch, makkelijk, mozzarella, natuurlijk, puur, salade, tomaat, tomaten, vegetarisch, zelfgemaakt,
eenvoudig, gezond, glutenvrij, groente, kinderen, kruiden, lunch, makkelijk, mozzarella, natuurlijk, puur, salade, tomaat, tomaten, vegetarisch, zelfgemaakt,

Tomatensalade met kruidenolie en mini mozzarella

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  

juni 10, 2016

Tomaten - Deze salade is heerlijk. Zeker nu het seizoen van zongerijpte tomaten er weer bijna is. En heb je een extra gast aan tafel dan heb je met een paar tomaten al heel snel een extra bijgerecht op tafel getoverd. De meeste kinderen zijn dol op mozzarella. Zo krijgen ze nog wat extra zuivel binnen. Bewaar je tomaten op de fruitschaal. Koop in het weekend een kilo en laat deze op de schaal verder rijpen.

  • Voorbereiding: 15 min
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediƫnten

2 tomaten, in plakken gesneden

1 bakje mini mozzarella

2 el zelfgemaakte kruidenolie

3 takjes jonge peterselie

Bereidingswijze

1Snijd de tomaat in plakken, leg op een mooie schaal. Bestrooi met zout en peper.

2Verdeel de mozzarella erover. Schep de kruidenolie over de tomaten.

3Pluk de jonge peterselie blaadjes boven de salade.

Kruidenolie maak je in een handomdraai met een restje kruiden wat je nog over hebt. Hak oregano, jonge tijm blaadjes, peterselie en basilicum fijn en schenk er extra vierge olijfolie op. Breng al dan niet op smaak met zout en peper. Ook leuk voor kinderen om op de woensdag middag voor je te laten maken. Met wat kruiden uit eigen potten of tuin. Voor de tomatensalade hebben we oregano, beetje munt en verse tijm gehakt. Gebruik extra vierge olijfolie voor een mooie volle en pepperige smaak op de tomaat.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.