Blini’s met gerookte zalm en mierikswortel

Blini’s met gerookte zalm en mierikswortel

Deze zelfgemaakte boeweitblini’s met zalm zijn een prima hapje om het oude jaar mee af te sluiten. Heerlijk bij de champagne om 12 uur! Je kunt de blini’s al ’s middags bakken. Of bak al eerder in de week een flinke voorraad, daar heb je ook op andere momenten plezier van.

Bereidingswijze

  1. Klop in een schone kom het eiwit met de handmixer zo stijf dat er pieken op staan. Klop in een andere kom het boekweitmeel met bakpoeder, wat zout, amandelmelk en de eidooier met de handmixer tot een glad beslag. Spatel het eiwit er luchtig door.
  2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en schep er op afstand van elkaar 4 bergjes beslag in. Bak de blini’s tot ze aan de bovenkant bijna droog zijn. Keer ze met een spatel en bak ook de onderkant lichtbruin. Bak op dezelfde manier nog 8 blini’s.
  3. Rasp de appel met de grove rasp boven een kom. Schil het stukje mierikswortel en rasp het met de fijne rasp boven de appel. Meng de appel en mierikswortel met fijngehakte dille, 1-2 eetlepels sinaasappelsap en wat zout en versgemalen peper.
  4. Schep op elke blini een bergje van het appel-mierikswortelmengsel en drapeer er een reep gerookte zalm op. Garneer met een toefje dille. Serveer de blini’s op kleine bordjes of op een schaal.

Blini’s met gerookte zalm en mierikswortel

Ingrediënten
  • voor 12 stuks

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer