Kersttulband met amandelspijs en Franse vruchtjes

Kersttulband met amandelspijs en Franse vruchtjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de vorm in met boter en bestrooi de ingevette tulbandvorm met het paneermeel. Schud het overtollige paneermeel uit de vorm.
  2. Meng een theelepel bakmeel door de Franse vruchtjes zodat ze niet aan elkaar kleven. Zeef de rest van het bakmeel met de stukjes amandelspijs en de Franse vruchtjes door het mengsel. Maak in het midden een kuiltje.
  3. Roer in een schenkbeker het ei met een vork los. Roer de melk, eventueel het amandelaroma en de gesmolten boter erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van het meelmengsel en meng alles met een vork tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
  4. Schep het beslag in de tulbandvorm. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de tulband in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Steek een houten prikker in het midden van de tulband. Komt deze weer droog uit het gebak, dan is de tulband gaar.
  5. Zet de tulbandvorm op een rooster en laat de tulband 20 minuten afkoelen. Verwijder de vorm en laat de tulband verder afkoelen.
  6. Bestrooi de tulband vlak voor serveren royaal met poedersuiker en garneer eventueel met hele Franse vruchtjes en/of chocolaatjes.

Kersttulband met amandelspijs en Franse vruchtjes

Ingrediënten
  • Voor 12 stukken

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer