Soms is het simpel. De heerlijke geur van versgebakken noten lokte mij de winkel in. Ik kocht amandelen. Die gebruik ik voor diverse gerechten zoals couscous, lamsvlees, koekjes of als borrelhapje. Snijbonen lagen thuis, dus dat werd het. Lekker met kip of (vegan) met gebakken paddenstoelen met tijm of rozemarijn.
Bereidingswijze
- Was de snijbonen, verwijder de puntjes aan de uiteinden en snijd de bonen in ruitjes of stukjes.
- Kook de snijbonen in water met zout in 8 – 10 minuten beetgaar. Jonge snijbonen zijn eerder gaar dan oudere. Giet de bonen af.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de amandelen met de snijbonen 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Gebruikt u blanke amandelen, roerbak ze eerst lichtbruin in de olie en voeg dan de snijbonen toe.
Tip: ook lekker met verse kruiden zoals citroenmelisse of tijm.