Kangkung met oestersaus, kankung, oestersaus, gebakken ui, peper, gember, knoflook, vegetarisch, simpel, wok, bangkungblaadjes, rijst. garnalencurry, kip, zoetzure kip, aziatisch, waterspinazie, spinazie, Chinees
Kangkung met oestersaus, kankung, oestersaus, gebakken ui, peper, gember, knoflook, vegetarisch, simpel, wok, bangkungblaadjes, rijst. garnalencurry, kip, zoetzure kip, aziatisch, waterspinazie, spinazie, Chinees

Kangkung met oestersaus

Door Annelene van Eijndhoven    

juni 20, 2016

Met enkele kookvriendinnen gingen we Japans koken en kochten daarvoor de ingrediënten in een Aziatische winkel. We dachten Japanse look gekocht te hebben maar het was Kangkung. Gelukkig kun je tegenwoordig alles snel opzoeken met afbeelding en al. Het bleek waterspinazie te zijn of waterwinde, een plant met lange dunne stengels en bladeren die groeit in een vochtige omgeving. Een Chinese variatie heet Ong choy. Even kijken wat ik zoal in huis heb en koken maar.

  • Voorbereiding: 10 min
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 eetlepel sesamzaad

1 sjalot of bosui

1 teen knoflook

3 plakjes gemberwortel

½ Spaanse peper

1 bos Kangkung (250 g)

3 eetlepels olie

3 eetlepels oestersaus

1 theelepel maïzena

zout, peper

Bereidingswijze

1Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin. Laat afkoelen op keukenpapier.

2Pel en snipper de u, de knoflook en de gemberwortel. Snijd de peper, zonder de zaadjes, fijn.

3Was de bos kangkung. Snijd de bladeren los van de stelen. Snijd van de onderkant van de stelen een klein stukje af, snijd de rest van de stelen in stukjes van 3-4 cm. Snijd de bladeren ook in stukken maar houd ze apart.

4Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui, de peper, de gember en de knoflook 2-3 minuten op laag vuur. Voeg de kangkunstelen toe en roerbak 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn. Roer er de oestersaus door. Roer in een kopje de maïzena glad met 3-4 eetlepels water en voeg toe aan de wok. Roer er nu de kangkungblaadjes door en laat snel slinken. Breng het gerecht met zout en peper op smaak. Bestrooi met sesamzaad en serveer met rijst en bijvoorbeeld garnalencurry of (zoetzure) kip.

00:00

2 Reacties

Tinne uit A’pen.be

november 18, 2018

Een verrassende exotische groente in een superlekker smaakvol gerechtje. Dank je voor het kookexperiment! Vraag me af wat de kok met de japanse look op tafel tovert ;^)

Jenny

juni 25, 2016

Dit is echt iets voor mij/ons!! Ga dit zeker proberen!!

All fields and a star-rating are required to submit a review.