Hoofdgerecht

Aubergine met tahini en zeebaarsfilet

Hoofdgerecht

Aubergine met tahini en zeebaarsfilet

Enjoy de Enjoya, deze nieuwe rood-gele paprika ziet er prachtig uit, heeft en zoete smaak en mooi knapperig en vlezig vruchtvlees. En het leuke is dat deze paprika toevallig is ontstaan, een prachtig cadeautje van moeder natuur! Op www.enjoya.com kun je meer lezen.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Roer een sausje van de tahini, de knoflook, het citroensap en 30 ml koud water. Breng op smaak met zout.
  2. Snijd de auberginestukken, afhankelijk van de dikte, in vier of zes parten. Leg ze in de braadslede schenk er 4 eetlepels olijfolie over en schep alles goed door. Leg de stukjes met de bolle zijde naar beneden, bestrooi ze met versgemalen peper en zout naar smaak en rooster ze ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit 1½ el olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de zeebaars met het paprikapoeder en een beetje zout naar smaak en bak de vis 3 minuten op een hoog vuur op de huidzijde. Keer de vis en bak ze nog ca. 2 minuten op de witte zijde.
  4. Roer het sausje door en voeg als het te dik is nog een beetje water toe. Verdeel de aubergine over 2 borden, verdeel de saus, de tomaat en de paprika erover. Bestrooi met de groene kruiden. Leg de gebakken vis erbij en serveer direct.

Tip
Geen Enjoya voor handen? Dit gerecht smaakt ook lekker met gele of groene paprika!

Aubergine met tahini en zeebaarsfilet

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer