Hoofdgerecht

Pulpo van de grill

Hoofdgerecht

Pulpo van de grill

pulpo

Heerlijk als je op de vismarkt loopt en je ziet mooie pulpo met stevige tentakels liggen. Meteen kopen zeg ik. Het is niet veel werk om er iets lekkers van te maken. Als ik op een menukaart met tapas pulpo zie staan, ben ik de eerste die dat bestelt en kan niet wachten tot het bordje voor me staat.

Nelleke van Lindonk

Bereidingswijze

  1. Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Maak ondertussen de tentakels schoon. Was ze onder de stromende kraan, verwijder het strak zittende vlies en dep de tentakels droog.
  2. Zet het vuur zacht en doe de tentakels, samen met 3 laurierblaadjes, de citroenparten en 3 takjes tijm in het hete water. Breng opnieuw aan de kook en laat heel zachtjes maximaal een uur koken. Doe het niet te lang, dan worden de tentakels ‘rubberig’. De tentakels zijn gaar als je makkelijk in de punt kunt prikken.
  3. Haal de tentakels uit het water en dep ze droog. Snijd ze in flinke stukken en besmeer ze met een mengsel van olijfolie, geperste knoflook en peper. Leg ze op de grill en grilleer ze in een paar minuten goudbruin. Schep ze af en toe even om.
  4. Bestrooi ze met wat verse kruiden en zet de schaal op tafel
  5. Wij aten deze heerlijke tentakels als hoofdgerecht met een salade en stokbrood.

Pulpo van de grill

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer