Gepaneerde vis, schelp- en schaaldieren vindt ik het lekkerst als je grof paneermeel gebruikt. Japanse Panko of zelf gedroogde broodkruimels (een uurtje in de oven op ca. 40°C). Aan het paneermeel voeg ik geraspte citroen of sinaasappelschil toe. Ik gebruik 3 vorken om de stukjes vis door bloem, het ei en het paneermeel te halen, zodat niet alles aan m’n vingers blijft kleven. Eigenlijk heel makkelijk en zo gedaan. Voor dit recept heb ik inktvisringen, coquilles en grote garnalen gebruikt, maar met andere vissoorten, groenten en bijvoorbeeld stukjes kip gaat het ook uitstekend.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Voorbereidingstijd ca. 15 minuten, bereidingstijd ca. 10 minuten
Bereidingswijze
- Klop de eieren in een diep bord los met wat zout. Strooi een flinke laag bloem in een diep bord. Rasp de citroenschil op een fijne rasp boven een diep bord. Strooi er een flinke laag paneermeel bij en roer door elkaar. Snijd de citroen in partjes. Haal één voor één alle inktvisringen, coquilles en garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Gebruik voor elke handeling een andere vork. Leg ze naast elkaar op één of twee borden en bewaar tot gebruik in de koelkast. Mocht je het paneermeel tussentijd moeten aanvullen rasp er dan ook nog een citroenschil over en meng het.
- Verwarm een diep laag olie in een grote koekenpan en laat hierin de vis- schaal en schelpdieren ca. 6 tegelijk snel aan alle kanten goudbruin worden. ® José van Mil
Serveer met een frisse salade.