Blog

Pijlinktvis schoonmaken en bereiden

Pijlinktvis komt in de Noordzee en voor de Nederlandse kust veel voor. Er is dus vrijwel altijd verse aanvoer. Pijlinktvis is bekend van de calamares. Het zelf bereiden van calamares is heel eenvoudig. Maak de inktvis schoon. Snijd de inktvis in ringen en haal door de bloem. Kort, 2-3 minuten frituren in olie met een

Blog

Pijlinktvis schoonmaken en bereiden

Pijlinktvis komt in de Noordzee en voor de Nederlandse kust veel voor. Er is dus vrijwel altijd verse aanvoer. Pijlinktvis is bekend van de calamares. Het zelf bereiden van calamares is heel eenvoudig. Maak de inktvis schoon. Snijd de inktvis in ringen en haal door de bloem. Kort, 2-3 minuten frituren in olie met een

Pijlinktvis schoonmaken en bereiden

Pijlinktvis komt in de Noordzee en voor de Nederlandse kust veel voor. Er is dus vrijwel altijd verse aanvoer. Pijlinktvis is bekend van de calamares. Het zelf bereiden van calamares is heel eenvoudig. Maak de inktvis schoon. Snijd de inktvis in ringen en haal door de bloem. Kort, 2-3 minuten frituren in olie met een teen knoflook, klaar. Niet langer want dan wordt de inktvis taai. Peper en zout erover. Serveren met citroen en eventueel wat peterselie. Voor liefhebbers aioli erbij

Kop met ingewanden voorzichtig uit lijf los trekken. Steek je vingers in het lijf en  trek de rest van de ingewanden eruit. Druk ook het zachte, witte kuit eruit. Haal het plastic-achtige, doorzichtige rugschild eruit. Haal het paarse vel eraf, dat komt makkelijk los. Spoel het lijf schoon. Snij in stukken van twee centimeter.

Foto: Nederlands Visbureau

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *