Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Heerlijk als je op de vismarkt loopt en je ziet mooie pulpo met stevige tentakels liggen. Meteen kopen zeg ik. Het is niet veel werk om er iets lekkers van te maken. Als ik op een menukaart met tapas pulpo zie staan, ben ik de eerste die dat bestelt en kan niet wachten tot het bordje voor me staat. Nelleke van Lindonk
Lees meerZe bloeien maar kort: de vlierbloesems. Op dit moment zie en ruik je ze overal. Maak er siroop van. Lekker als limonade, in toetjes, over gebak, aardbeien, flensjes of ijs. Bereidingstijd: 15 minuten + 24 uur trekken
Lees meerMijn eerste “Caesar salad” at ik bij mijn vriendin in Los Angeles. We kennen elkaar van de Cordon Blue in Londen. Haar dochtertje, toen een jaar of 8, nu zelf de moeder van een zoon in die leeftijd, had in een restaurant gezien hoe de dressing klassiek aan tafel met de hand werd bereid. Prachtig vond ze dat! Zij wilde voor ons de dressing thuis ook aan tafel bereiden. Maar gemak dient de mens, dus zette ze de foodprocessor neer en gaf een gemotoriseerde demo van de bereiding van een heerlijke “Caesar dressing” waarvoor ze geen rauwe eieren gebruikte, zoals het eigenlijk hoort, maar kant-en-klare mayonaise. Het was aandoenlijk en nog lekker ook! “Caesar salad” is zo vol van smaak dat het ook heel goed tussen een sandwich gegeten kan worden. In plaats van krokante croutons, die er eigenlijk bij horen, heb ik hazelnoten gebruikt voor dit recept. Prima voor een zaterdagse maaltijd. Kleine maaltijd voor 4 personen Voorbereiding ca. 15 minuten + 20 minuten in de oven + afkoelen, bereidingstijd ca. 5 minuten
Lees meerWat mij betreft moeten ingrediënten zoveel mogelijk biologisch zijn. Ontbeende biologische kippendijen zijn niet overal verkrijgbaar, maar mijn poelier ontbeendt ze even voor me als ik er om vraag. Aan de lijn (zie weekmenu): Maak er doperwtjes gemengd met even gebakken preiringetjes bij. Geen aardappels, rijst, pasta etc.! Hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 5 minuten + een paar uur of een dagje marineren, bereidingstijd ca. 30 minuten
Lees meer