Tag: tapas

Hoofdgerecht - 13 augustus 2024

Pulpo tentakels van de grill

Bij de visman ontdekte ik een prachtige pulpo, en ik kon niet weerstaan om ermee aan de slag te gaan. De tentakels zijn perfect voor de grill, geïnspireerd door de bereiding bij Tapasbar Català in de Spuistraat 299 in Amsterdam, een heel fijn adres voor tapas! Hoewel ik niet zeker weet of zij de tentakels eerst voorkoken, heb ik dat niet gedaan en het resultaat was heerlijk. De overige pulpo heb ik gebruikt voor een smaakvolle inktvissalade, waarvan ik binnenkort het recept zal delen. Gesneden in plakjes zijn de gegrilde pulpo-tentakels ideaal als tapas of voorgerecht. Ze kunnen ook in hun geheel gegrild worden en geserveerd met rijst, groenten, of brood voor een verrukkelijk hoofdgerecht.       4-6 personen Bereidingstijd ca. 20 minuten

Lees meer
borrelgerecht - 9 juli 2024

Ansjovis met geroosterde paprika

Volgens de Spanjaarden komt de beste ansjovis uit Cantabrië, in het noorden van Spanje, gelegen tussen Asturië en Biskaje. Dit gerecht kom je er veel tegen. Een heerlijke combinatie van zout en zoet.

Lees meer
Bijgerecht - 5 februari 2018

Pittige Spaanse andijvie

Pittige Spaanse andijvie met veel knoflook, olijfolie en rode peper. Met azijn haal je de smaak omhoog. Deze verrassende andijvie uit de oven is heerlijk om als bijgerecht met , gevogelte of varkensvlees te eten. Of koud als tapas met een beetje Serranoham.

Lees meer