Mijn nieuwe favoriet in de koelkast is silken tofu of zijden tofu. Als je meer plantaardig wilt eten dan is dit een super leuk product en goed alternatief voor dierlijke eiwitten. We kennen allemaal het stevige blok tofu dat je onder druk zet en makkelijk in blokjes snijd. De Japanse zijden zachte tofu heeft een andere structuur en een neutrale smaak. Daardoor is deze makkelijk te verwerken in verschillende gerechten. Gekoeld kun je het in stukjes snijden of je verwerkt het door het te pureren met de staafmixer. Doordat het naturel van smaak is gaat het goed in zowel hartige als zoete gerechten. Het is een goede plantaardige vervanger voor kaas in salades, denk in plaats van mozzarella, geitenkaas of fetakaas. Al zijn die laatste 2 kazen echt hartiger van smaak. Daar zou ik dan een vervanger voor zoeken in de zin van olijfjes of kappertjes. De silken tofu is een goede vervanger voor ei of yoghurt in dressings voor een romige structuur. Voor een hartige Aziatisch bouillon; leg je de tofu tussen twee plankjes onderdruk en snijd het voorzichtig in blokjes. Verdeel over soepkommen en schenk de kokend hete bouillon erbovenop, lekker met fijngesneden bosui. De zijden tofu koop je bij de Toko en bij de natuurwinkel. Begin voor het gemak eens met de heerlijke zoete gerechten die je er mee kunt maken chocolade mousse, cheese cake of chocolade cake. Je zult verrast zijn door het resultaat.
Vegan bacon van bananenschil
Vegan bacon van bananenschil? Ja, je leest het goed. Ik las daar een paar regels over in de krant en dat maakte me nieuwsgierig genoeg om vegan bacon te maken. De eerst keer lukte het niet echt. Mijn probeer-banaan was niet rijp genoeg. Neem een rijpe biologische banaan die al bruine stippels en vlekjes heeft,
Lees meerYou say 'tomato', I say 'tomato'...
In mijn kookstudio in Zaandam heb ik verschillende tomaten of tomatenproducten geproefd. Omdat ik graag wilde weten waar je de lekkerste soep mee kunt maken. Diverse verse tomaten, uit blik gepelde en blokjes en ook tomatenpuree soorten. En als snel proef je wat zoet is en zuur smaakt. Door de verschillen te proeven weet je
Lees meerAsperges
Het nieuwe seizoen voor asperges is weer begonnen. Hoe fijn is het om nieuwe inspiratie voor witte en groene asperges gebundeld in één boek te hebben. Zelf begin ik het seizoen met klassiek gekookte asperges met beenham of zalm, ei en peterselieboter. De eerste nieuwe aardappelen zijn er dan ook weer. Dit jaar heb ik
Lees meer