Mijn nieuwe favoriet in de koelkast is silken tofu of zijden tofu. Als je meer plantaardig wilt eten dan is dit een super leuk product en goed alternatief voor dierlijke eiwitten. We kennen allemaal het stevige blok tofu dat je onder druk zet en makkelijk in blokjes snijd. De Japanse zijden zachte tofu heeft een andere structuur en een neutrale smaak. Daardoor is deze makkelijk te verwerken in verschillende gerechten. Gekoeld kun je het in stukjes snijden of je verwerkt het door het te pureren met de staafmixer. Doordat het naturel van smaak is gaat het goed in zowel hartige als zoete gerechten. Het is een goede plantaardige vervanger voor kaas in salades, denk in plaats van mozzarella, geitenkaas of fetakaas. Al zijn die laatste 2 kazen echt hartiger van smaak. Daar zou ik dan een vervanger voor zoeken in de zin van olijfjes of kappertjes. De silken tofu is een goede vervanger voor ei of yoghurt in dressings voor een romige structuur. Voor een hartige Aziatisch bouillon; leg je de tofu tussen twee plankjes onderdruk en snijd het voorzichtig in blokjes. Verdeel over soepkommen en schenk de kokend hete bouillon erbovenop, lekker met fijngesneden bosui. De zijden tofu koop je bij de Toko en bij de natuurwinkel. Begin voor het gemak eens met de heerlijke zoete gerechten die je er mee kunt maken chocolade mousse, cheese cake of chocolade cake. Je zult verrast zijn door het resultaat.
De 6 lekkerste hapjes van 2016
Van de 6 lekkerste hapjes die ik in 2016 gegeten heb wil in 2017 graag nog veel meer… 1. Bij Le Big Fish in De Foodhallen in Amsterdam at ik een gestoomd broodje met krokante soft shell crab en zeewier… zó hé, daarvoor wil ik met alle liefde met de tram naar de andere kant
Lees meerNo waste - jonge groene lente blaadjes
Radijsblaadjes, venkeltoppen en het zachte groene loof van de worteltjes. Deze jonge groene blaadjes gaan gewoon in een heerlijke salade voor de lunch. Voor een lekker kruidige salade voeg je er nog basilicumblaadjes en geplukte takjes kervel aan toe. Schep de salade om met een zelf gemaakte peterseliedressing. Dat is zo gepiept en maakt het
Lees meerMet peulvruchten word je oud!
Met peulvruchten word je oud! In vijf gebieden op de wereld is het aantal honderdjarigen opvallend hoog. Deze gebieden duidt men aan als de zogeheten blue zones. Er is onderzoek gedaan om een verklaring te vinden waarom de mensen hier zo oud worden. Daar kwamen een aantal gemende delers uit: zo bleek dat mensen in al die gebieden vaak peulvruchten eten en minder vlees.
Lees meer