Hummus is zoveel leuker als het felgekleurd is! Maak een hoeveelheid hummus en voeg er de paprika’s naar keuze aan toe – rode, groene of gele. Serveer er de kerstomaatjes en crudité’s bij.
Bereidingswijze
- Maal alle ingrediënten, behalve het water, in de keukenmachine. Maal ze met toevoeging van een beetje water per keer tot je blij bent met de consistentie en de hummus zacht en romig is.
- Schep de hummus in een kom, sprenkel er wat olijfolie over en strooi er wat pijnboompitten, verse kruiden en/of paprika poeder over.
- Dek de kom af, bewaar hem in de koelkast en eet de hummus binnen drie tot vier dagen op.
Hummus is door de kikkererwten een ideale spread voor vegetariers of veganisten. Kikkererwten zijn een bron van goede plantaardige eiwitten. Je zet de spread makkelijk op tafel voor een gezonde snack met crackers of smeert het voor de lunch op een wrap of tussen een sandwich.
Dit recept komt uit het boek van Emilie Holm – Vegan Zuivel
Wil je meer weten over vegan zuivel en hoe je het zelf makkelijk kunt maken? Lees dan ook de boekrecensie over het boek.