Bijgerecht

Pannenkoekenpakjes

Bijgerecht

Pannenkoekenpakjes

In deze pakjestijd is dit een receptidee dat je naar eigen keuze kunt (in)vullen.

Als lunch of voorgerecht met paddenstoelen of ragout, als bijgerecht met groenten of als toetje. Bak dunne pannenkoekjes, eigenlijk flensjes. Houd ze eventueel warm op een bord boven een pan met heet water of maak ze eerder en verwarm ze in een oven op 175 graden Celsius.

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
  3. Voeg ca. 2 dl melk toe en een snufje zout en roer met een garde of mixer tot een glad beslag. Verdun met de rest van de melk.
  4. Laat het beslag liefst ½ uur rusten, dan bakken de pannenkoekjes makkelijker.
  5. Bereiden:
  6. Verhit 1 lepel olie en een klontje boter in een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag. Schep een kleine hoeveelheid beslag in de pan en laat dit met een draaiende beweging van de pan over de bodem uitvloeien. Bak het flensje (dunne pannenkoekjes) op een matig hoog vuur tot de onderkant lichtbruin is en de bovenkant droog. Keer ze met een pannenkoeksmes en bak de andere kant op hoog vuur snel lichtbruin. Bak de rest op dezelfde manier.
  7. Vul de flensjes naar keuze en kort voor serveren. Vouw de randen naar het midden en zet vast met een prikkertje.
  8. (Zet de pakjes op een bakplaat en zet ze eventueel even in de oven. Of houd warm op een bord boven heet water).

Tip: maak bijv. 4 dl paddenstoelen- of andere ragout en verdeel over de flensjes.

Pannenkoekenpakjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer