Ontbijt

Ontbijt uit de oven

Ontbijt

Ontbijt uit de oven

Lees ook de boekrecensie die ik geschreven heb over het leuke en lekkere boek Vers uit de oven van Ajda Mehmet.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de olijfolie met het gerookt paprikapoeder, komijnpoeder en een flinke snuf zout in een maatbeker.
  2. Verdeel de kikkererwten, portobello's cherrytomaten, halloumi en avocado in een grote ovenschaal.
  3. Schenk de gemengde olijfolie over de ingrediënten in de ovenschaal en hussel alles. Er moet een dunne laag olie zichtbaar zijn op de bodem van de ovenschaal.
  4. Rooster 20 tot 25 minuten in de oven, haal de ovenschaal uit de oven.
  5. De portobello's moeten zacht zijn als er met een scherp mes in wordt geprikt, de tomaten en de halloumi zijn goudbruin gekleurd en de kikkererwten zijn mooi knapperig.
  6. Serveer het ontbijt met een schep lekkere yoghurt en za'atar.

Gerechten uit de oven zijn altijd fijn. Je maakt het van te voren klaar, plaatst het in de oven en je hebt even je handen vrij om andere dingen te doen. Dit gerecht kun je natuurlijk heel goed de dag ervoor klaar maken. Ajda noemt het een alles-in-een-ontbijtje, uiteraard kun je dit zoals je zelf ziet ook heel goed voor de lunch serveren of als avond eten. Een lekkere kom geroosterde tomatensoep met venkel, geroosterde witlof soep met witte bonen of soep van geblakerde bloemkool erbij en je hebt een heerlijke voedzame gezonde maaltijd.

Ontbijt uit de oven

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer