Doe de mossel op z’n Grieks met Ouzo en Feta

Doe de mossel op z’n Grieks met Ouzo en Feta

Doe de mossel!

Zo luidt de nieuwe mosselcampagne om meer mensen aan te sporen mosselen te eten. En terecht want mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook heel duurzaam en gezond. Mosselen lenen zich prima voor gebruik in een pasta of curry, en natuurlijk als snelle bereiding in de (mossel)pan. Met de Doe de Mosselcampagne willen de Zeeuwse mosselkwekers de zichtbaarheid van hun product verbeteren en inspelen op de behoeftes van consumenten aan gemak, variatie en producten van een duurzame herkomst.

Als het over mosselen gaat kunnen we nog veel van de Belgen leren. Recent kwam Jelle Beeckman, beter bekend als Belgische food influencer: The messy chef, met een heerlijke mosselrecept. Sindsdien heb ik dit recept al vaker gemaakt en al mijn gasten zijn er gek op. Ik deel het daarom graag met jullie:

Doe de mossel op z’n Grieks met Ouzo en Feta

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in fijne ringen, plet de knoflook en snijd fijn. Halveer de tomaatjes, snijd de paprika in fijne reepjes.
  2. Doe de olijfolie in de pan. Voeg de ui, knoflook, tomaatjes en paprika toe. Laat 5 minuten bakken op middelmatig vuur.
  3. Voeg de gedroogde oregano toe.
  4. Voeg de mosselen toe. Blus af met de Ouzo en wat citroensap.
  5. Leg er een paar takjes oregano bij en doe het deksel op de pan. Schud om de minuut met de pan.
  6. Als de mosselen open zijn, dan zijn ze klaar. Werk af met peper van de molen en serveer met Turks brood.

Doe de mossel op z’n Grieks met Ouzo en Feta

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer