Brunch

Kruidige pompoenpannenkoekjes

Brunch

Kruidige pompoenpannenkoekjes

Ook op tafel zetten:

Boter en/of olijfolie om te bakken
plakjes brie e/of lichtbelegen kaas
appelsap
wijn, bouillon of vleesfond
slagroom of kookroom
blokjes tomaat
gesnipperde rode ui
plakjes champignons
preiringetjes
blokjes paprika

Bereidingswijze

  1. Rasp de schone pompoen op de grove blokrasp en weeg 200 g af.
  2. Klop in een kom de eieren los met zout, peper, komijn, koriander, kokos en peterselie.
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel erdoor.
  4. Verhit een beetje olie in een gourmet pannetje. Schep een beetje beslag in het pannetje.
  5. Bak het pannenkoekje ca. 3 minuten aan een kant. Schep het om met het houten spateltje en bak de andere kant nog 3 minuten.
  6. Lekker met een kleine gemengde bladsalade.
  7. Tip: heb je nog wat beslag over. Bak dan op het vuur kleine pannenkoekjes. Eet ze de dag erna voor de lunch koud of even opgewarmd in een droge koekenpan.

Kruidige pompoenpannenkoekjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer