Hoofdgerecht

Kippendijtjes met knoflook en verse kruidensalade

Hoofdgerecht

Kippendijtjes met knoflook en verse kruidensalade

Wat mij betreft moeten ingrediënten zoveel mogelijk biologisch zijn. Ontbeende biologische kippendijen zijn niet overal verkrijgbaar, maar mijn poelier ontbeendt ze even voor me als ik er om vraag.

Aan de lijn (zie weekmenu): Maak er doperwtjes gemengd met even gebakken preiringetjes bij. Geen aardappels, rijst, pasta etc.!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Voorbereidingstijd ca. 5 minuten + een paar uur of een dagje marineren, bereidingstijd ca. 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook fijn. Meng de knoflook met de ketjap, het kerriepoeder en 2 el olie en marineer een paar uur of een dagje.
  2. Verwarm de oven vóór op 200°C. Dep de kip droog en leg de kip met het vel naar boven in een braadslede. Laat ze in de hete oven in 25-30 minuten bruin en gaar worden.
  3. Knijp de citroen uit en meng met 2-3 el olie, wat peper, zout en eventueel een klein schepje suiker. Was en droog de kruiden en de veldsla. Hussel de sla, kruiden en dressing vlak voor het eten door elkaar. Schep de salade op 4 bordjes en leg de kip erop. ®José van Mil

Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes en meegebakken prei.

Kippendijtjes met knoflook en verse kruidensalade

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer