“Caesar Salad”-Sandwich met geroosterde paprika en hazelnoten

“Caesar Salad”-Sandwich met geroosterde paprika en hazelnoten

Mijn eerste “Caesar salad” at ik bij mijn vriendin in Los Angeles. We kennen elkaar van de Cordon Blue in Londen. Haar dochtertje, toen een jaar of 8, nu zelf de moeder van een zoon in die leeftijd, had in een restaurant gezien hoe de dressing klassiek aan tafel met de hand werd bereid. Prachtig vond ze dat! Zij wilde voor ons de dressing thuis ook aan tafel bereiden. Maar gemak dient de mens, dus zette ze de foodprocessor neer en gaf een gemotoriseerde demo van de bereiding van een heerlijke “Caesar dressing” waarvoor ze geen rauwe eieren gebruikte, zoals het eigenlijk hoort, maar kant-en-klare mayonaise. Het was aandoenlijk en nog lekker ook! “Caesar salad” is zo vol van smaak dat het ook heel goed tussen een sandwich gegeten kan worden. In plaats van krokante croutons, die er eigenlijk bij horen, heb ik hazelnoten gebruikt voor dit recept. Prima voor een zaterdagse maaltijd.

Kleine maaltijd voor 4 personen

Voorbereiding ca. 15 minuten + 20 minuten in de oven + afkoelen, bereidingstijd ca. 5 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de paprika’s in de braadzak en maak die dicht. Leg de zak in de hete oven en rooster de paprika’s 20-25 minuten. Laat ze in de zak afkoelen. Trek dan de velletjes eraf.
  2. Haal in de tussentijd de sperziebonen af en kook ze 5-7 minuten in ruime kokend water met wat zout. Afgieten en met koud water afspoelen. Haal - terwijl de boontjes koken - de bladeren van de sla los. Was en droog de sla. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan licht bruin. Laten afkoelen en hak ze grof.
  3. Pel de knoflook. Wrijf of maal de knoflook en ansjovisfilets fijn. Meng ze met de gemalen Parmezaanse kaas, de mayonaise, een paar druppels Worcestershire sauce en Tabasco. Rasp de gele buitenste schil van de citroen fijn boven het mengsel. Halveer de citroen en pers er wat sap naar smaak uit boven de dressing. Breng op smaak met vers gemalen peper.
  4. Beleg 4 boterhammen met sla, paprika en boontjes. Schep de dressing erover. Bestrooi met de hazelnoten en schaaf er (met een dunschiller) flinterdunne stukjes Parmezaan over. Leg de andere boterhammen erop. ®José van Mil

Tip: Ook lekker op knapperig stokbrood, sneetjes in de oven gebakken brood met olijfolie of gewoon op toost.

“Caesar Salad”-Sandwich met geroosterde paprika en hazelnoten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer