Hoofdgerecht

Kikkererwtenburger met ei en paprika

Hoofdgerecht

Kikkererwtenburger met ei en paprika

Voor deze kikkererwtenburger met ei en paprika gebruik ik kleine paprikaatjes. Heel geschikt daarvoor zijn de paprika’s die niet voldoen aan de hoge eisen die er tegenwoordig gesteld worden aan groenten en fruit en anders doorgedraaid zouden worden. Er zitten dan rare kronkels in of ze zijn net iets te groot of te klein. Deze paprikaatjes zijn een stuk goedkoper en net zo lekker als de gelijkmatig gevormde paprika’s die in het schap liggen dus ook nog eens fijn voor je portemonnee!

 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en bak de paprikaringen in ± 7 min. aan beide kanten lichtbruin en net gaar.
  2. Doe intussen de kikkererwten met de havermout, het boekweitmeel, de sjalot, 1 teentje knoflook, de rash el hanout, 3 takjes grof gesneden koriander, het grote ei en versgemalen peper en zout naar smaak in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien tot een stevig en glad mengsel. Vorm er twee ballen van en druk ze tot platte burgers.
  3. Roer een sausje van de yoghurt, de mayonaise, 1 uitgeperst teentje knoflook en de fijngesneden blaadjes van 2 takjes koriander. Breng op smaak met versgemalen peper en zout naar smaak. Neem de paprikaringen uit de pan en houdt ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de kikkererwtenburgers in ± 10 min. aan beide kanten bruin en door en door warm.
  5. Bak de laatste 2 min. van de kleine eitjes 2 spiegeleitjes. Leg de kikkererwtenburger op de borden, verdeel er de paprikaringen en de eitjes over en garneer met de kiemgroenten of een toefje koriander. Serveer met het sausje. Lekker met een gemengde salade en ovenfriet of geroosterde aardappelpartjes.

Tip

Ik gebruikte mijn eigen eieren om spiegeleitjes van te bakken. Ik heb Chabo kippen, een krielras die vanzelfsprekend ook kleine eitjes leggen. Deze zijn natuurlijk een stuk kleiner dan eieren die je koopt bij de supermarkt. Maar vaak liggen er ook dozen met krieleieren in het schap.

Kikkererwtenburger met ei en paprika

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer