lunchgerecht

Scrambled eggs op gebakken brood

lunchgerecht

Scrambled eggs op gebakken brood

Scrambled eggs op gebakken brood. Goede scrambled eggs (roereieren) maken is een kunst. Ik heb ooit gelezen dat chefs in Frankrijk een sollicitant scrambled eggs en/of een omelet laten maken. Zo kijken ze of de sollicitant werkelijk kan koken. Dit gerecht is een van mijn favoriete ontbijten, dat ik beslist niet dagelijks moet eten omdat het behoorlijk zwaar is. Het resultaat is heerlijk: een combinatie van het knapperig vette van de boterhammetjes en de warme smaakvolle roereieren.

Bereidingswijze

  1. Verwijder de korst van het brood en snijd de sneetjes diagonaal doormidden. Verhit de olie in een koekenpan op middelvuur tot heet en bak de driehoekjes brood goudbruin aan beide kanten. Leg ze op keukenpapier om 'uit te lekken' en houd ze warm.
  2. Smelt de boter in een stevige koekenpan pan en giet de eieren in de pan. Zet het vuur niet te hoog en scramble de eieren*. Roer hiervoor de eieren voorzichtig met een houten lepel. In een minuut of 3 zijn de eieren bijna gestold. Voeg de room toe en bestrooi met zout en peper. Roer er tot slot de mosterd, kruiden en geraspte Gruyère door. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  3. Leg de boterhammen op twee bordjes en verdeel de roereieren erover. Garneer met wat peterselie.
  4. *Je kunt deze roereieren ook au bain-marie maken. De methode is hetzelfde; eerst de boter smelten in de bovenste pan en dan de losgeklopte eieren in de pan gieten en voorzichtig roerend koken tot ze beginnen te stollen.

Scrambled eggs op gebakken brood

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer