asperges, gegrild, groen, groenten, spicy, salsa
asperges, gegrild, groen, groenten, spicy, salsa

Gegrilde asperges met spicy salsa

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  ,   

maart 3, 2016

Deze asperges zijn zo gemaakt ze zijn heerlijk als bij gerecht bij kip of zalm. Of maak er een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht mee, serveer er een bol buffel mozzarella en geroosterde aardappels of polenta bij.

  • Voorbereiding: 10 min
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 bos groene asperges

4 el peterselie

1 teentje knoflook

1 tl sinaasappelrasp

5 el olijfolie

1 kleine rode peper, fijn gehakt

Bereidingswijze

1Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Leg ze eventueel in een kom met koud water 15 min.

2Verhit de grillpan, schep de asperges om met 2 el olie. Leg ze naast elkaar in de pan en grill rondom ca. 5 min. schep de asperges op een bord.

3Hak de peterselie en knoflook fijn. Doe het in en kommetje voeg de sinaasappelraps en fijn gehakte rode peper toe. Breng op smaak met zout.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.