Blog

SMAAK de plantaardige keuken van Yerba

Dit is een prachtig boek dat plantaardig eten onderschrijft. Het is en chef waardig boek. Het laat je zien hoe je restaurantstijl recepten thuis op tafel kunt zetten, als je de duidelijk omschreven stappen volgt. Je kunt ook heel goed overal uit het boek bits and pieces vandaan halen. En daar van leren. Dit boek

Blog

SMAAK de plantaardige keuken van Yerba

Dit is een prachtig boek dat plantaardig eten onderschrijft. Het is en chef waardig boek. Het laat je zien hoe je restaurantstijl recepten thuis op tafel kunt zetten, als je de duidelijk omschreven stappen volgt. Je kunt ook heel goed overal uit het boek bits and pieces vandaan halen. En daar van leren. Dit boek

SMAAK de plantaardige keuken van Yerba

Dit is een prachtig boek dat plantaardig eten onderschrijft. Het is en chef waardig boek. Het laat je zien hoe je restaurantstijl recepten thuis op tafel kunt zetten, als je de duidelijk omschreven stappen volgt.

Je kunt ook heel goed overal uit het boek bits and pieces vandaan halen. En daar van leren. Dit boek verrijkt je kennis over smaken en biedt volop inspiratie. Het helpt je ook gezonde en verantwoorde keuzes te maken bij jouw dagelijkse maaltijd. Het is nu belangrijker dan ooit, om goed na te denken over de manier waarop we willen eten en leven. Dit boek wijst de weg naar een nieuwe plantaardige keuken en geeft een nieuwe kijk op eten. Het geeft spectaculaire groenten en eetbare planten gedurende de korte tijd dat ze in het seizoen beschikbaar zijn de hoofdrol.

Dit spreekt mij in het boek aan:

  • Om te beginnen deel ik met Walter Marskamp de passie voor plantaardige ingrediënten en wil anderen graag laten proeven hoe heerlijk die zijn.
  • Dat je – ook ik –  een verzameling van smaken en technieken opnieuw kunt ‘uitvinden’ en op je favoriete groenten en gezinskeuken toepassen.
  • De heldere opgeknipte omschrijving van de recepten. Hierdoor kun je de verschillende onderdelen los van elkaar maken en toepassen.
  • De originele en vernieuwende combinaties die deze chef maakt

En deze recepten:

  • Gebakken broccolihart (de steel) met kastanje en gerookte plantaardige kaassaus
  • Snelle koffie chocolade mousse van zijde tofu
  • Zhug: De (Ottolenghi) smaakmaker voor hartige pannenkoeken, salades, geroosterde groentes en dips
  • De ‘ajo blanco’ met gepofte granen, kiemen en gefermenteerde druiven

Nieuwe ingredienten, voor de foodies onder ons: 

  • Ongebakken plantaardige kroepoek.
  • Houtskool Hollandaise met actieve houtskool.
  • gochugaru (Koreaanse chilivlokken)
  • Selimpeperroom
  • Gerookte hummus:  gemaakt met een paar druppels liquid smoke.
  • Zwarte tahin, waarom ook niet, gemaakt van zwart sesamzaad
  • Muismeloenen
  • Kirkagaç
  • Koken met CBD thee (100% natuurlijke hennepthee)

Koop nu SMAAK de plantaardige keuken van Yerba: bol com

Auteurs: Walter Marskamp en Sally Mitchell

Uitgeverij: Terra

ISBN:  978 90 8989 848 7

Prijs: € 34.99

PS wil je weten hoe het covergerecht gemaakt wordt kijk dan hier.

©Yolanda van der Jagt  

 

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *