Foto Henk Brandsen
0
0
1
88
506
Marijke’s Media Keuken
4
1
593
14.0
Aspergesoep kan worden gemaakt van de schillen en minder mooie stukken van asperges. Daarvan maak je een aspergebouillon, onder water zetten, aan de kook brengen en een uurtje laten trekken. De bouillon wordt dan gebonden door er aardappelzetmeel (die is aangelengd met een beetje water) door te roeren. Leuke en smakelijk rest verwerking maar een aspergesoep die wordt gemaakt van hele (geschilde) asperges (hoeven niet recht of gaaf te zijn) is voller van smaak en vind ik lekkerder. Een heerlijk voor- of lunchgerecht!
Voor- of lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 30 minuten
Bereidingswijze
- Schil de asperges.
- Snijd de kopjes eraf (ca. 4 cm) en houdt ze apart.
- Snijd de asperges in stukjes, doe ze met de bouillon of het water in een pan in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook ze ca. 20 minuten tot ze goed zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Zeef de soep boven een pan.
- Voeg naar smaak peper & zout toe.
- Leg de kopjes van de asperges in de soep en kook ze ca. 5 minuten.
- Roer de slagroom door de soep. Kook nog 2 minuten.
- Roer er een snufje nootmuskaat door. Proef en voeg eventueel nog wat peper & zout toe.
- Schep de soep in kommen. Knip de bieslook erover en bestrooi eventueel met nog wat peper en/of nootmuskaat.