Bijgerecht

Snelle pittige linzen

Bijgerecht

Snelle pittige linzen

Snelle pittige linzen maak je in een handomdraai. Lekker als lunch met een blikje van goede kwaliteit. Op deze manier eet je makkelijk plantaardige eiwitten en heb je een voedzame maaltijd.
Lees ook de boekrecensie van Clara over Linzen het nieuwe boek van Joke Boon.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui en knoflook circa 10 minuten aan tot ze goudbruin gaan kleuren.
  2. Spoel de linzen goed af met koud water en voeg ze toe aan de uien. Roer samen met de sambal door elkaar.
  3. Verwarm de linzen en breng op smaak met zout en vers gehakte peterselie.
  4. Verdeel over 2 borden of kommen en bestrooi met gefruite uitjes.
  5. Eet het voor de lunch met wat rucolasla of serveer er gekookte rijst bij met een lekkere frisse komkommersalade.

Snelle pittige linzen

Ingrediënten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer