Lunch

Zomerse hummusbowl

Lunch

Zomerse hummusbowl

De laatste foodtrend is deze hummusbowl. Met deze presentatie zet je heel snel een lekkere snack op tafel. Zeker als je kant en klare hummus gebruikt. Schep de hummus met een lepel in een diep bord of kom en vorm met de bolle kant van een lepel een kommetje door het bord te draaien. Vul daarna op met lekkere goodies zoals fetakaas, olijven, stukjes tomaat en komkommer. Garneer met verse kruiden en bestrooi met ras el hanout, paprikapoeder of pul biber. Schenk voor extra smaak en smeuïgheid lekkere olijfolie eroverheen.

Bereidingswijze

  1. Week de kikkererwten 24 uur in ruim koud water.
  2. Giet het water af. Doe de kikkererwten met het zuiveringszout in een pan en bak al roerend ca. 3 minuten.
  3. Giet zoveel water op de kikkererwten zodat ze royaal onder staan. Breng het water aan de kook, schep steeds het schuimend kookvocht eraf met een schuimspaan. Kook de kikkererwten in ca. 30 minuten gaar afhankelijk van hoe gedroogd ze zijn. Laat als de kikkererwten zacht en gaar zijn afkoelen in het kookvocht. Houd een paar kikkererwten achter om te garneren.
  4. Giet het kookvocht af, pureer in de keukenmachine tot een stevige puree, voeg de knoflooktenen, tahini en het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg druppelsgewijs in enkele minuten het koude water toe. Schep de hummus in een afsluitbaar bakje.
  5. Schep een deel voor gebruik in een diep bord en garneer naar keuze.

Maak de hummusbowl helemaal kant en klaar en bewaar afgedekt in de koelkast. Haal een half uur voor het serveren eruit om op kamertemperatuur te komen.

Zomerse hummusbowl

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer