Blog

Het groenteboekje

Waarom zou je groente en fruit eten? Simpel weg omdat het beter voor je gezondheid is, beter voor de wereld en 'freaking lekker'.

Blog

Het groenteboekje

Waarom zou je groente en fruit eten? Simpel weg omdat het beter voor je gezondheid is, beter voor de wereld en 'freaking lekker'.

Het groenteboekje

Het groenteboekje; nieuwe ideeën voor het koken met groente en fruit

Waarom zou je groente en fruit eten? Simpelweg omdat het beter voor je gezondheid is, beter voor de wereld en ‘freaking lekker’. Bij deze woorden sluit ik me helemaal aan. Zoals je weet ben ik, zoals tegenwoordig steeds meer mensen, dol op groente. Van een groenteboekje met nieuwe inspiratie op mijn keukentafel wordt ik dan ook heel blij. In dit boekje vindt je 65 heerlijke eigentijdse groente- en fruit recepten voor iedere dag van de week. Groente zijn inspirerend en veelzijdig. Vind je de ene bereiding niet zo lekker dan maak je met dezelfde groente en een andere bereiding een volledig ander gerecht. Witlof gekookt hoef je bijvoorbeeld niet lekker te vinden, een witlofsalade daar en tegen smaakt en beleef je heel anders. Dat is precies wat ze doen in dit boek, je leert verschillende bereidingswijze toepassen op groente: koken, bakken, husselen, roosteren, persen, fermenteren, frituren en stomen.

Dit boek is geschreven door Nadia en Samuel in opdracht van Oxfam Novib.

Afgelopen jaren zijn smaken veranderd, de manier waarop we eten is veranderd en kinderen hebben een belangrijke stem in wat erop tafel komt. Er komt daardoor steeds vaker een vegetarische maaltijd op tafel. Door verschillende en nieuwe ingrediënten van over de hele wereld toe te passen, mis je dat stukje vlees helemaal niet. Koken op basis van groente levert een heerlijke maaltijd op.

Hieronder even wat Hollandse klassiekers met een twist;

Andijvie in zwarte bonensaus in plaats van stamppot andijvie

Boerensoep met boerenkool, tuin&borlottie bonen in plaats van boerenkool met worst

Broccoli met freekeh & makdoustomatensaus in plaats van gekookte broccoli

Geroosterde bietjes in laurierbroodkorst (heel feestelijk) in plaats van een gekookte bietjes

Geroosterde bloemkool  met tahinisaus in plaats van bloemkool met nootmuskaat

Vers geperste rabarber-appelsap in plaats van appelsap

Rodekoolrolletjes met zoet kruidige bulgur 

Carniminder jij ook?

Een leuk nieuw woord; carniminderen zet je aan het denken hoe ook jij een steentje bij kan dragen als wereld verbeteraar. Samen met dit boek kom je makkelijk op weg. O ja en had ik het al gezegd; groente is gewoon ontzettend lekker. Kunnen we het daar over eens zijn? En als er wel vis of vlees op tafel komt maak dan een goede keus.

Het groenteboekje

Auteurs: Nadia Zerouali en Samuel Levie
Uitgeverij: Nijgh en van Ditmar
ISBN: 9789038807928
Prijs: € 22.50

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *