Blog

Dry January, een alcoholvrije maand

Dry January een alcoholvrije maand aan het begin van het jaar, om te starten met goede voornemens.

Blog

Dry January, een alcoholvrije maand

Dry January een alcoholvrije maand aan het begin van het jaar, om te starten met goede voornemens.

Dry January, een alcoholvrije maand

Vele mensen zijn dit jaar met goede voornemens begonnen. Start met Dry January voor een nieuwe scherpe mindset aan het begin van het jaar. Dat is altijd goed. Je kunt later altijd weer bijstellen en aansturen. Om te beginnen is het na de feestdagen, andere ritmes en kerst- en nieuwjaarsborrels altijd goed om weer even te vasten. Terug naar weer een normaal eetpatroon waar je het gewone leven weer makkelijk mee oppakt. Bewuster meer groente, fruit en plantaardige eten helpt daarbij en ook meer water of thee drinken.

Dat is waar ikzelf het jaar mee ben begonnen en ik kan zeggen; dat voelt goed. Daarnaast ben ik, om solidair te zijn met mijn ouders (voor het eerst) begonnen aan ‘Dry January’. Dat betekent even een maandje geen alcohol. Dry January is afgelopen jaren in een rap tempo uitgegroeid tot één van de meest populaire voornemens voor ná de feestdagen. Even goed voor je lichaam zorgen.

Het gaat me makkelijk af om minder te drinken omdat ik dit sowieso al doe. Ik heb er baat bij met sporten als ik de avond ervoor niet gedronken heb. Toch vraagt het om een goede mindset en voorbereiding. Nu in de wintermaanden is het lekker om in de avond iets anders te drinken dan weer een glas water of een standaard kopje thee.

Daarom heb ik naast lekkere theesoorten ook verse munt en gember in huis gehaald. Ook Miso-bouillon, Kombucha, zelf gemaakte ijsthee of spannende verwen vruchtensappen bijvoorbeeld de citrus shield zijn deze maand mijn favoriet. Of kijk hier voor meer heerlijke alcoholvrije cocktails. Of het recept van Carola uit haar kookboek Leafs.

En mijn nieuwste aanwinst is een gemberdrank met rietsuiker. Gimber is een nieuw drankje voor de hhttps://uitdekeukenvan8.nl/leafs-heerlijk-boek/ipsters, je kunt er o.a. heerlijke mocktails en grog mee maken. Voor een verwarmend pittige drank doe je 2 eetlepels Gimber en kokend water in een groot glas. En als de fles leeg is dan ga ik dit gemberbier recept van Clara zelf maken.

Start jij deze maand ook met deze hippe trend? Begin vandaag nog en tel er 31 dagen bij, een maandje zonder alcohol, gewoon omdat het kan. Het jaar lekker fris, fruitig en vol focus beginnen. Laten we proosten op een gezond en succesvol 2020.

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *