Blog

Blog – 26 juli 2022

Van boerenmelk tot boerenboter

Van boerenmelk tot boerenboter Terwijl ik dit blog schrijf, kijk ik vanuit ons huis in Oostknollendam uit over uitgestrekte weilanden waar schapen op hun gemakje lopen te grazen. Puur natuur! Sinds ik hier woon, koop ik dan ook graag echte boerenproducten uit de buurt. Vlees koop ik bij Beka, omdat ik weet dat de koeien

Lees meer
Keuken & zo – 18 juli 2022

West Zaanse carpaccio

Begin juli 2022 namen wij van ‘uitdekeukenvan8’ een kijkje op de boerderij van Beka vlees . Heerlijk om daar de koeien met hun kalveren in de weide te zien grazen. Els en Annigje vertelden ons uitgebreid over het land en hun liefdevolle aandacht voor de beesten. Dat proef je echt terug in de kwaliteit en

Lees meer
Keuken & zo – 11 juni 2022

Doesburgsche Mosterd

Vooraf aan het bezoek aan Zutphen, waarover Clara in haar inspiratieverhaal van vorige week vertelde, bezochten we ook de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek in Doesburg. Ook dat was een onverwachte ervaring.

Lees meer
Blog – 3 juni 2022

Over groene Michelinsterren en voedselbossen…

Michelin deelt sinds vorig jaar naast de reguliere rode sterren ook groene sterren uit. Vorig jaar vielen acht restaurants in de groene prijzen, dit jaar elf. Twee restaurants kregen dit jaar zelfs een tweede groene ster: Restaurant de Nieuwe Winkel in Nijmegen en Flore in Amsterdam.

Lees meer
Gastauteurs – 2 juni 2022

De koninklijke keukens in Madrid

De koninklijke keukens in Madrid. Ik raad je aan een bezoek te brengen aan de koninklijke keukens van Palacio Real en het Palacio de Liria. Zeker als je culinair geïnteresseerd bent.

Lees meer
Uncategorized – 1 juni 2022

De Pelikaan in Zutphen

De Pelikaan in Zutphen. Tijdens een gezellig ritje door de achterhoek stonden Nelleke en ik in Zutphen opeens voor ‘De Pelikaan’. Sinds jaar en dag de winkel voor koffie en thee daar in de omgeving. Ik herinnerde me de naam uit mijn kinderjaren, maar had geen idee dat de Pelikaan in Zutphen huisde.

Lees meer
Blog – 30 mei 2022

Banquet: een aanrader in Parijs

Banquet is denk ik een van de beste/leukste/interessantste tentoonstellingen over eten die ik de laatste jaren heb gezien. Samen met andere enthousiaste bezoekers was ik onder de indruk van de creativiteit van Banquet.

Lees meer
Blog – 17 mei 2022

Huttentutolie

Huttentutolie… Soms stuit je ook als doorgewinterde culi op iets waar je echt nog nooit van gehoord hebt. Op huttentutolie bijvoorbeeld. Of op z’n frans op ‘huile de cameline’. Een pure verrassing!

Lees meer
Restaurant recensies – 11 mei 2022

Turkse Katmer: knapperig filodeeg met pistache

Katmer is een knapperig Turks dessert gevuld met pistache.

Lees meer
Uncategorized – 5 mei 2022

Vrijheidssoep door Nadia Zerouali

Onze gastauteur Nadia Zerouali heeft dit jaar voor het comité 4 en 5 mei het recept voor de Vrijheidssoep gemaakt: een makkelijke en smaakvolle soep die perfect is om met anderen te delen en het gesprek over vrijheid op gang te brengen. “Daar staat 5 mei voor mij voor: altijd het gesprek aangaan, zelfs als

Lees meer
Gastauteurs – 4 mei 2022

Gastronomie leeft op Madrid Fusion!

Gastronomie leeft op Madrid Fusion! Na twee jaar opende het dynamische en wereldwijd vermaarde kookcongres Madrid Fusion dit jaar (28-30 maart 2022) weer zijn deuren. Het congres vierde dit jaar meteen ook zijn 20ste verjaardag.

Lees meer
Blog – 28 april 2022

Culinaire zoektocht

Stel: je houdt ervan om culinaire ervaringen op te doen tijdens vakanties. En je wil nu eindelijk wel eens naar Mexico. Boek dan een culinary backstreet wandeltocht.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer