De Pelikaan in Zutphen
De Pelikaan in Zutphen. Tijdens een gezellig ritje door de achterhoek stonden Nelleke en ik in Zutphen opeens voor ‘De Pelikaan’. Sinds jaar en dag de winkel voor koffie en thee daar in de omgeving. Ik herinnerde me de naam uit mijn kinderjaren, maar had geen idee dat de Pelikaan in Zutphen huisde.
Lees meerBanquet: een aanrader in Parijs
Banquet is denk ik een van de beste/leukste/interessantste tentoonstellingen over eten die ik de laatste jaren heb gezien. Samen met andere enthousiaste bezoekers was ik onder de indruk van de creativiteit van Banquet.
Lees meerHuttentutolie
Huttentutolie… Soms stuit je ook als doorgewinterde culi op iets waar je echt nog nooit van gehoord hebt. Op huttentutolie bijvoorbeeld. Of op z’n frans op ‘huile de cameline’. Een pure verrassing!
Lees meerTurkse Katmer: knapperig filodeeg met pistache
Katmer is een knapperig Turks dessert gevuld met pistache.
Lees meerVrijheidssoep door Nadia Zerouali
Onze gastauteur Nadia Zerouali heeft dit jaar voor het comité 4 en 5 mei het recept voor de Vrijheidssoep gemaakt: een makkelijke en smaakvolle soep die perfect is om met anderen te delen en het gesprek over vrijheid op gang te brengen. “Daar staat 5 mei voor mij voor: altijd het gesprek aangaan, zelfs als
Lees meerGastronomie leeft op Madrid Fusion!
Gastronomie leeft op Madrid Fusion! Na twee jaar opende het dynamische en wereldwijd vermaarde kookcongres Madrid Fusion dit jaar (28-30 maart 2022) weer zijn deuren. Het congres vierde dit jaar meteen ook zijn 20ste verjaardag.
Lees meerCulinaire zoektocht
Stel: je houdt ervan om culinaire ervaringen op te doen tijdens vakanties. En je wil nu eindelijk wel eens naar Mexico. Boek dan een culinary backstreet wandeltocht.
Lees meerHoe bewaar je aardbeien
Tijdens het echte aardbeienseizoen koop ik al snel veel te veel aardbeien. Ze ruiken zo lekker, ze zien er zo mooi uit en de smaak is zo uniek. Maar hoe bewaar ik ze.
Lees meerVers versus convenience.
Vers versus convenience. Wanneer wil je vers, wanneer gemak en hoe vers is gemak tegenwoordig nog?
Lees meerWangetjes stoven op open vuur
Koken op een open vuur is en blijft voor mij een van de leukste en lekkerste manieren van koken. Roosteren waarover ik eerder heb geschreven doe ik vooral buiten, maar stoven binnen op de haard binnen is ook heel fijn. Stoven op de openhaard in onze keuken in Frankrijk gaat mede omdat we een verhoogde
Lees meerEen ‘eet-uitdaging’ met kinderen
Afgelopen week was ik bij mijn kleindochter in Amerika en ze wilde per se een ‘eet-uitdaging’, een ‘food challenge’, doen. ‘Ja, maar wat is dat dan?” vroeg ik haar. Nou, dan moet je iets proeven wat je nog nooit gegeten hebt en niet laten zien of je het vies of lekker vindt.
Lees meerVoorjaar in Vlaanderen
Als de lente gloort gaat het kriebelen bij het manvolk in het gezin. Bij pa en zonen komt de wielerkoorts op; ze willen naar de Vlaamse Ardennen om daar het feest van de voorjaarsklassiekers te vieren. Eendaagse wielerkoersen over bergjes en kasseien, wel te verstaan. Het Vlaamse equivalent van de Elfstedentocht, maar dan niet afhankelijk
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer