Blog

De culinaire smaak van zeewater

De culinaire smaak van zeewater. De culinaire smaak van zeewater. Een paar jaar geleden liet de Chef van restaurant Nostromo in Split (Kroatië) ons  proeven hoe bijzonder die smaak kan zijn. Die ochtend was hij speciaal voor ons – een groepje culi’s – al vroeg de zee in gesprongen om een stuk steen op te

Blog

De culinaire smaak van zeewater

De culinaire smaak van zeewater. De culinaire smaak van zeewater. Een paar jaar geleden liet de Chef van restaurant Nostromo in Split (Kroatië) ons  proeven hoe bijzonder die smaak kan zijn. Die ochtend was hij speciaal voor ons – een groepje culi’s – al vroeg de zee in gesprongen om een stuk steen op te

De culinaire smaak van zeewater

De culinaire smaak van zeewater.

De culinaire smaak van zeewater. Een paar jaar geleden liet de Chef van restaurant Nostromo in Split (Kroatië) ons  proeven hoe bijzonder die smaak kan zijn. Die ochtend was hij speciaal voor ons – een groepje culi’s – al vroeg de zee in gesprongen om een stuk steen op te duiken. Met die steen vol algen, kleine schelpjes, zout en mineralen, kortom met de smaak van de zee, werd een heerlijke bouillon getrokken. Deze bouillon gebruikte hij vervolgens als basis voor een onvergetelijk visgerecht.

Een aanrader om even te luisteren is het verhaal van Teun van de Keuken. Hij heeft het over een culinair zeewater in flessen waarmee je kunt koken.

Zo’n steen met de smaak van de zee in zich is echt iets anders dan het culinaire Oosterscheldewater dat je tegenwoordig in flessen bij de groothandel kunt kopen. Dat is zeewater om in te koken. Niet om te drinken, want het drinken van zout water is echt niet goed voor je! Het is een aanrader om even te luisteren naar wat Teun van de Keuken over culinair zeewater te zeggen heeft, of lees zijn verhaal.

En dan heb je nog Sea Water.

Seawater

Hoe bijzonder zou het zijn als we van zout zeewater zoet drinkwater kunnen maken? Dat is precies wat Seawater  kan doen. Vooral fijn voor landen en gebieden die aan zee liggen en niet voldoende drinkwater tot hun beschikking hebben. Nog niet zolang geleden was dit Seawater al te koop bij Albert Heijn. Nu niet meer, omdat de verpakking nog niet duurzaam genoeg bleek.

Mijn creatieve oplossing

Dit idee triggerde mij tot de volgende creatieve oplossing. Als Albert Heijn nu eens het voortouw neemt en Sea Water ondersteunt met in de toekomst een tekort aan drinkwater tegen te gaan. Bijvoorbeeld door bij (alle) Albert Heijn winkels een (Sea)waterfontein voor de deur te plaatsen waar iedereen zijn eigen Dopper of fles kan vullen of gewoon een slok uit de fontein kan nemen. Hoe gastvrij is dat? En misschien is het meteen een goede oplossing ten aanzien van ons toekomstige waterprobleem? In ieder geval zijn er duidelijk minder plastic flessen nodig en is er minder uitstoot door transport. Ik zeg een duurzame winwin-oplossing. 

#oplossinggericht denken #winwin #duurzaam #gastvrijheid #attent #AHmarketingtip

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *