Scharrelkippen in de Alpen van Italië
Er gaan zoveel nare verhalen rond over de manier van kippen houden dat dit positieve verhaal van Rapella me weer blij maakt. Zijn scharrelkippen uit de Alpen in Italië scharrelen echt. En dat proef je in de eieren. Zelf houd ik geen kippen, maar als ik een doosje meekrijg van vrienden met scharrelkippen, geniet ik
Lees meerKleine taartjes van Meike Schaling
Op de cover van Kleine taartjes van Meike Schaling staat ‘1 x Basisrecepten 60 x variatie’ en dat is precies wat dit kookboek is. Een goede basis waarbij je lekker los kan gaan op de vulling. De basis voor deze kleine taartjes is altijd hetzelfde lekker knapperige boterdeeg bodempje van pâte sablée (zandtaartdeeg). Deze bodempjes
Lees meerDie klimaatscholieren zijn zo gek nog niet!
Die klimaatscholieren zijn zo gek nog niet! Wie vaker mijn blogs leest weet dat ik begaan ben met ons klimaat en behoorlijk ver ga in milieu- en energiebesparende maatregelen. Als dat er éénmaal in zit, gaat het gewoon vanzelf. Afval scheiden, milieubewust koken (zie ook het KEUKENBOEKJE dat Nelleke en ik al jaren geleden maakten),
Lees meerDe lekkerste Bossche bollen
Banketbakkerij & lunchroom Jan de Groot Op weg naar de HAS hogeschool in Den Bosch liep ik langs de Banketbakkerij & lunchroom van Jan de Groot. Dat dit Bossche bollen specialist van Brabant is wist ik toen nog niet. Nu kan ik alleen nog maar dromen van deze heerlijke traktatie. Stap gerust even uit de
Lees meerBloemkool – feestelijke gerechtjes om te delen
De Franse auteur Guillaume Marinette heeft al verschillende boeken in de serie ‘juste un’ gemaakt. Deze toegankelijke boeken zorgen ervoor dat je direct aan de slag wilt gaan met bladerdeeg, stokbrood en nu ook bloemkool en pizzadeeg. In het nieuwe kookboek Bloemkool – feestelijke gerechtjes om te delen, kom je heerlijke en verrassende recepten tegen
Lees meerGroenten en fruit bewaren
Hoe kun je het beste groenten en fruit bewaren in de koelkast? Het allerbeste is natuurlijk om je producten zo kort mogelijk te bewaren. Zo blijven alle vitamine, mineralen en voedingswaarde behouden. Supermarkten denken graag met de consument mee als het gaat om duurzaamheid. Onlangs kwam ik deze herbruikbare zakjes zakjes voor groente en fruit tegen.
Lees meerEten is een kunst; LAM museum
Het is plezierig om in een museum rond te dwalen. Maar twee liefhebberijen ineen: eten en eters aanschouwen als thema in de collectie van een museum, dat is een zaligheid. Dit dubbele genoegen biedt het zojuist geopende LAM (Lisser Art Museum). Naast kasteel Keukenhof, op een steenworp afstand van het bloemenpark, is een klein museum
Lees meerWinterpenen versus winterworteltjes
Ja het staat er echt winterpenen versus winterworteltjes! Waarom? Nu ik vraag me af, wanneer zijn ze de eigenlijk onze keuken binnen gesneakt, die gepoetste ondermaatse winterwortels? Je kent ze vast wel die plastic zakjes met ondermaatse winterwortels, of zijn het grote waspenen, die worden verkocht bij veel winkels. Meestal heb ik winterwortels in mijn
Lees meerEen cadeautje voor boerenkool liefhebbers
Boerenkool hoort wat mij betreft in de categorie ouderwetse wintergroente. Ik denk aan kou, open haard, kuiltje met jus, samen eten, schaatsen, een grote rookworst, en mijn vader die daar altijd mosterd bij at. Maar in de loop der jaren is boerenkool heel veel meer geworden. Inmiddels weten we dat er veel onverwachte recepten met
Lees meerHeerlijk comfortfood bij Jacketz Baked Potato Shop
Baked potatoes zijn helemaal hot. Direct uit de oven zijn deze geroosterde aardappels met een heerlijk knapperige schil, romig kruim en royaal versierd met originele topping het beste comfortfood dat je op koude winterdagen maar kunt verzinnen. In het Verenigd koninkrijk zijn Baked Potato Bars een grote hit. En nu kun je ook hier terecht
Lees meerVan Nieuw Zeeland naar groentesoep tegen de kou
Ik ben net terug uit Nieuw Zeeland – waar het nu zomer en zeker 30°C is – en val met mijn neus in deze heerlijke vrieskou. Dat is echt even schakelen! Ik warm me nu graag aan een kop warme groentesoep. Na 2 vrijgevochten maanden waarin ik heb genoten van zelfgebakken zoetigheden in koffietentjes, vaak
Lees meerCouscousbar, ik ben fan!
Bij de Couscousbar moet je zijn voor de allerlekkerste couscous die er is, met zalige toppings die je zelf kunt kiezen. De couscous wordt op traditionele wijze bereid door Marokkaanse moeders. Ze stomen de couscous en terwijl die nog loei heet is wrijven ze die met de hand en vingers tot “fluffige” korreltjes. Dat is
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer