Blog

Blog – 5 februari 2019

Winterpenen versus winterworteltjes

Ja het staat er echt winterpenen versus winterworteltjes! Waarom? Nu ik vraag me af, wanneer zijn ze de eigenlijk onze keuken binnen gesneakt, die gepoetste ondermaatse winterwortels? Je kent ze vast wel die plastic zakjes met ondermaatse winterwortels, of zijn het grote waspenen, die worden verkocht bij veel winkels. Meestal heb ik winterwortels in mijn

Lees meer
Keuken & zo – 30 januari 2019

Een cadeautje voor boerenkool liefhebbers

Boerenkool hoort wat mij betreft in de categorie ouderwetse wintergroente. Ik denk aan kou, open haard, kuiltje met jus, samen eten, schaatsen, een grote rookworst, en mijn vader die daar altijd mosterd bij at. Maar in de loop der jaren is boerenkool heel veel meer geworden. Inmiddels weten we dat er veel onverwachte recepten met

Lees meer
Blog – 25 januari 2019

Heerlijk comfortfood bij Jacketz Baked Potato Shop

Baked potatoes zijn helemaal hot. Direct uit de oven zijn deze geroosterde aardappels met een heerlijk knapperige schil, romig kruim en royaal versierd met originele topping het beste comfortfood dat je op koude winterdagen maar kunt verzinnen. In het Verenigd koninkrijk zijn Baked Potato Bars een grote hit. En nu kun je ook hier terecht

Lees meer
Blog – 22 januari 2019

Van Nieuw Zeeland naar groentesoep tegen de kou

Ik ben net terug uit Nieuw Zeeland – waar het nu zomer en zeker 30°C is – en val met mijn neus in deze heerlijke vrieskou. Dat is echt even schakelen! Ik warm me nu graag aan een kop warme groentesoep. Na 2 vrijgevochten maanden waarin ik heb genoten van zelfgebakken zoetigheden in koffietentjes, vaak

Lees meer
Blog – 18 januari 2019

Couscousbar, ik ben fan!

Bij de Couscousbar moet je zijn voor de allerlekkerste couscous die er is, met zalige toppings die je zelf kunt kiezen. De couscous wordt op traditionele wijze bereid door Marokkaanse moeders. Ze stomen de couscous en terwijl die nog loei heet is wrijven ze die met de hand en vingers tot “fluffige” korreltjes. Dat is

Lees meer
Blog – 18 januari 2019

Bloedsinaasappels, vitaminebommetjes met kleur

Bloedsinaasappels, vitaminebommetjes met kleur zijn van december tot en met april te koop. Deze lekkere sinaasappels hebben vaak een oranje tot oranjerode schil en oranje met rood dooraderd vruchtvlees. De bloedsinaasappel heeft een frisse zoetzure aangename smaak met een klein bittertje. Net als gewone sinaasappels bevatten ze veel vitamine C. Er zijn volbloed en halfbloed

Lees meer
Blog – 8 januari 2019

Culinaire input in zonnig Florida

Heeft iedereen een fijne decembermaand gehad? Vloog hij voor jullie ook voorbij? Voor mij wel. Ik was in Florida en had genoeg plannen en mijn laptop bij de hand. Na een Conferentie begin december zou ik alles lekker opschonen om zo met een meer georganiseerde laptop het nieuwe jaar in te gaan. Maar ja, opeens

Lees meer
Blog – 3 januari 2019

Wroeten naar weelde. Hoe smulde men vroeger?

De wetenschapsredactie van de NRC trok mijn aandacht met de krantenkop: “Oude poep + recept = nieuw gerecht”. Er zijn archeologen, zoals Merit Hondelink van de Rijksuniversiteit Groningen, die afgravingen afspeuren naar resten van poep. Hebben ze niet wat beters te doen, zult u zeggen. Maar dat is een schromelijke onderwaardering van menselijke uitwerpselen. Merit

Lees meer
Basisbereidingen – 28 december 2018

Chocoladepasta zelf maken

Volgens de Amerikaanse journalist en auteur Micheal Pollan kun je het beste producten eten waar niet meer dan 5 ingrediënten in zitten. Door zelf je eten de produceren is dit veel makkelijker. Je weet namelijk de kwaliteit van de ingrediënten en je kunt ervoor kiezen om minder toe te voegen. Waardoor je smaken beter proeft. Dit recept is altijd heerlijk om in huis te hebben en makkelijk te maken tijdens de vakantie. Hou er rekening mee dat deze chocoladepasta niet oneindig houdbaar is. Dus koel bewaren of binnen enkele dagen lekker opeten.

Lees meer
Basisbereidingen – 14 december 2018

Pompoenzaden zijn creatief

Of het nu pompoenzaden of pepita zijn. Er is beslist meer mee te doen dan je denkt. De zaden krijg je gratis bij de pompoen en de pepita (de groene pit uit de zaden) koop je in de winkel. Roosteren: was de zaden, laat een uur weken en droog ze een dag. Vermeng met een

Lees meer
Blog – 11 december 2018

Laatste trend; millennial pink lettuce

De laatste trend uit New York is roze sla. Millennials pink lettuce noemen ze de radicchio del Veneto. Onlangs heb ik in een trendrapport van Foodinspiration gelezen over de term de Nieuwe Normaaltijd. Het gaat over de keuze die jonge mensen die nu de Millenials of Generation Z op het gebied van voeding maken. Ze

Lees meer
Blog – 29 november 2018

Op culinair avontuur in Tbilisi, Georgië

Vier dagen culinair in Tbilisi: een avontuurlijke uitdaging. Er stond van alles op mijn programma om te ontdekken: kookles, wijnproeven, dumplings maken, proeverijen en natuurlijk ook de stad ontdekken. De eerste avond, zo rond een uur of 6, arriveer ik in mijn hotel en sta ik te trappelen om de stad in te gaan. Het

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer