De lekkerste Bossche bollen

  Posted on   by   Geen reacties

Bossche bol

Banketbakkerij & lunchroom Jan de Groot

Op weg naar de HAS hogeschool in Den Bosch liep ik langs de Banketbakkerij & lunchroom van Jan de Groot. Dat dit Bossche bollen specialist van Brabant is wist ik toen nog niet. Nu kan ik alleen nog maar dromen van deze heerlijke traktatie. Stap gerust even uit de trein om dit oer Hollandse gebak te proeven dan weet je hoe het behoort te smaken en wat ik bedoel met echt eten. Bossche bollen zijn voor de echt chocolade liefhebbers, ze zijn rondom ondergedompeld in chocolade glazuur. Moorkoppen worden tot de helft ondergedompeld en hebben vak nog een toef extra slagroom met fruit bovenop. De maat van de Bossche bol is ook groter als een Moorkop. Het soezendeeg van de Bossche bol wordt van onderaf door een klein gaatje helemaal opgevuld met echte slagroom. Moorkoppen worden vaak doorgesneden en opgespoten met slagroom. Voor de duidelijkheid dit is geen betaalde advertentie! Ik wil graag delen hoe echt eten smaakt en waar je bepaalde producten het beste kan eten.

Banketbakkerij & lunchroom Jan de Groot

Stationsweg 24

5211 TW ’s Hertogenbosch

PS. Neem een koeltas met koelelement mee dan kun je er of nog een keer van genieten of thuis uitdelen.

 


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten. Met mijn culinaire kennis en creativiteit ontwikkel ik al jaren recepten. Deze recepten vindt je o.a. terug in (mijn) kookboeken, supermarkt magazine Hallo Jumbo en diverse producten. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met de laatste trends en inzichten inspireer ik je graag. Benieuwd geworden? Kijk ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *