Bloemkool – feestelijke gerechtjes om te delen

  Posted on   by   Geen reacties

Bloemkool feestelijke gerechtjes om te delen

De Franse auteur Guillaume Marinette heeft al verschillende boeken in de serie ‘juste un’ gemaakt. Deze toegankelijke boeken zorgen ervoor dat je direct aan de slag wilt gaan met bladerdeeg, stokbrood en nu ook bloemkool en pizzadeeg. In het nieuwe kookboek Bloemkool – feestelijke gerechtjes om te delen, kom je heerlijke en verrassende recepten tegen met deze ‘top 10 groente’. Bloemkool is ook al een tijdje hip in Nederland. Het heeft een enorme doorbraak gemaakt door onze mindset van gekookte bloemkoolroosjes naar bloemkoolrijst te veranderen. Doordat het nu zo fijngesneden is kun je het snel en makkelijk toepassen en rauw eten.

Doordat het kookboek 34 bloemkool recepten heeft is het echt even een keuze maken welk gerecht eerst. Om even wat op te noemen; bloemkool hummus, paprika bloemkoolchips, bloemkoolkrokantjes met kerrie, Aziatische bloemkool pickles, romige bloemkoolvelouté met wortel en kokos en de meest verrassende vind ik de mini canelés met bloemkool. Canelés bordelais; je kent ze wel die kleine zoete Franse vanille cakejes gebakken in koperen vormpjes. Genoeg leuke inspiratie om iets verrassends op tafel te zetten met deze groente.

Thuis zijn ze niet zo van de gekookte of geroosterde bloemkool; één van mijn favoriete rauwe recepten is de snelle fijngesneden bloemkoolroosjessalade met groene olijven en peterselie-citroendressing. Lees ook over de paarse bloemkool dat geeft bloemkool recepten net weer een andere twist. Zoals gezegd roze groente zijn hip in New York lees hoe makkelijk Marijke deze trend omzet naar roze bloemkoolroosjes. Wie een verrassende vleesvervanger op tafel wil zetten, snijd dan plakken bloemkool in bloemkoolsteak. Kortom bloemkool is leuk en lekker. Laat je inspireren door dit kookboek; in een no-time zet je zelf deze heerlijke hapjes op tafel. In slechts een paar stappen en met weinig ingrediënten maak je zo heerlijke smakelijke groenten gerechten.

Bloemkool feestelijke gerechtjes om te delen

Auteur: Guillaume Marinette
Uitgeverij: Becht
ISBN: 978 90 230 1587 1
Prijs: € 12.99

PS; kijk gerust ook verder op onze site ik zag daar nog meer bloemkool recepten.

 


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten. Met mijn culinaire kennis en creativiteit ontwikkel ik al jaren recepten. Deze recepten vindt je o.a. terug in (mijn) kookboeken, supermarkt magazine Hallo Jumbo en diverse producten. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met de laatste trends en inzichten inspireer ik je graag. Benieuwd geworden? Kijk ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *