Blog

Mijn Sheet Pan is een winnaar!

De Sheet pan is mijn favoriete keukengerei op het moment. Een Sheet Pan is een bakblik van staal met een laagje aluminium eromheen. Heel makkelijk schoon te maken, in verschillende maten te koop en hij trekt krom bij warmte en ook weer recht na afkoeling. Het is gewoon meer dan een bakblik en dat komt

Blog

Mijn Sheet Pan is een winnaar!

De Sheet pan is mijn favoriete keukengerei op het moment. Een Sheet Pan is een bakblik van staal met een laagje aluminium eromheen. Heel makkelijk schoon te maken, in verschillende maten te koop en hij trekt krom bij warmte en ook weer recht na afkoeling. Het is gewoon meer dan een bakblik en dat komt

Mijn Sheet Pan is een winnaar!

De Sheet pan is mijn favoriete keukengerei op het moment. Een Sheet Pan is een bakblik van staal met een laagje aluminium eromheen. Heel makkelijk schoon te maken, in verschillende maten te koop en hij trekt krom bij warmte en ook weer recht na afkoeling. Het is gewoon meer dan een bakblik en dat komt voornamelijk door het makkelijke onderhoud en het formaat. Helaas, helaas weet ik niet waar je de Sheet Pan hier kunt kopen. Ik neem ze mee in mijn koffer uit Amerika. Ook bij de Hanos of Sligro kan ik ze niet vinden. En waarom vind ik het dan zulk ideaal keukengerei? Omdat je er alleen een oven voor nodig hebt, wat groentes en eventueel een stukje vis of kip. De groenten, gemengd met wat olie en kruiden, rooster je ca. 25 minuten. Als je vis hebt, schuif je de groenten aan de kant en leg je op het leeg gekomen deel je vis. Na nog eens ca. 10 minuten in de oven is je maaltijd klaar. Vlees of kip hebben wat meer tijd nodig en leg je meteen op of naast de groenten. Je kunt de Sheet Pan, natuurlijk met een goede onderzetter, zo op tafel brengen, want het geheel ziet er ook nog top uit. En ja, ik weet het, het gaat ook op een bakblik, maar dat is een onhandige maat en laten we eerlijk zijn, dat is een ramp om schoon te maken. Voor recepten kijk je gewoon op Sheet Pan Recipe en je vindt er tal van mogelijkheden. Dus ga ernaar op zoek, en als je zelf niet naar Amerika gaat, laat er een meebrengen. Hij past prima in een koffer.

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *