Mijn Sheet Pan is een winnaar!

  Posted on   by   Geen reacties

De Sheet pan is mijn favoriete keukengerei op het moment. Een Sheet Pan is een bakblik van staal met een laagje aluminium eromheen. Heel makkelijk schoon te maken, in verschillende maten te koop en hij trekt krom bij warmte en ook weer recht na afkoeling. Het is gewoon meer dan een bakblik en dat komt voornamelijk door het makkelijke onderhoud en het formaat. Helaas, helaas weet ik niet waar je de Sheet Pan hier kunt kopen. Ik neem ze mee in mijn koffer uit Amerika. Ook bij de Hanos of Sligro kan ik ze niet vinden. En waarom vind ik het dan zulk ideaal keukengerei? Omdat je er alleen een oven voor nodig hebt, wat groentes en eventueel een stukje vis of kip. De groenten, gemengd met wat olie en kruiden, rooster je ca. 25 minuten. Als je vis hebt, schuif je de groenten aan de kant en leg je op het leeg gekomen deel je vis. Na nog eens ca. 10 minuten in de oven is je maaltijd klaar. Vlees of kip hebben wat meer tijd nodig en leg je meteen op of naast de groenten. Je kunt de Sheet Pan, natuurlijk met een goede onderzetter, zo op tafel brengen, want het geheel ziet er ook nog top uit. En ja, ik weet het, het gaat ook op een bakblik, maar dat is een onhandige maat en laten we eerlijk zijn, dat is een ramp om schoon te maken. Voor recepten kijk je gewoon op Sheet Pan Recipe en je vindt er tal van mogelijkheden. Dus ga ernaar op zoek, en als je zelf niet naar Amerika gaat, laat er een meebrengen. Hij past prima in een koffer.


Author: Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie. Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. Haar meest recente kookboeken, in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, gaan over gezond eten in de breedste zin van het woord. Ze is op alle culinaire vlakken thuis: van het editen van kookboeken, het opzetten van een culinaire biologische markt, het organiseren van een food gerelateerd congres tot het ontwikkelen van culinaire concepten voor events.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *