Een cadeautje voor boerenkool liefhebbers

  Posted on   by   2 comments

Boerenkool hoort wat mij betreft in de categorie ouderwetse wintergroente. Ik denk aan kou, open haard, kuiltje met jus, samen eten, schaatsen, een grote rookworst, en mijn vader die daar altijd mosterd bij at. Maar in de loop der jaren is boerenkool heel veel meer geworden. Inmiddels weten we dat er veel onverwachte recepten met boerenkool te maken zijn. Clara en ik hebben op een gegeven moment dan ook een e-boekje gemaakt met boerenkool recepten. Van salade tot stamppot en van roerbak tot tapenade. Ja, je leest het goed; tapenade. En omdat de kou er volgende week weer een beetje aan komt, delen we dit boekje met 14 bruisende boerenkoolrecepten met jullie. Ga er snel mee aan de slag en… gebruik wel verse boerenkool! Mocht je niet alle receptuur goed zien op je scherm, klik dan aan dat je het volledige scherm gebruikt. We zijn natuurlijk benieuwd wat je ervan vindt, laat het ons weten.


Author: Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie. Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. Haar meest recente kookboeken, in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, gaan over gezond eten in de breedste zin van het woord. Ze is op alle culinaire vlakken thuis: van het editen van kookboeken, het opzetten van een culinaire biologische markt, het organiseren van een food gerelateerd congres tot het ontwikkelen van culinaire concepten voor events.

2 comments

  1. Nfrijdal@gmail.com' Nelly schreef:

    Wat een goed idee, ik ga beslist de tapenade maken. Dank

  2. kraanenjoke@gmail.com' Joke Kraanen schreef:

    Bedankt voor deze tip, ga er zeker wat mee doen.
    Liefs Joke Kraanen

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *