Boerenkool hoort wat mij betreft in de categorie ouderwetse wintergroente. Ik denk aan kou, open haard, kuiltje met jus, samen eten, schaatsen, een grote rookworst, en mijn vader die daar altijd mosterd bij at. Maar in de loop der jaren is boerenkool heel veel meer geworden. Inmiddels weten we dat er veel onverwachte recepten met boerenkool te maken zijn. Clara en ik hebben op een gegeven moment dan ook een e-boekje gemaakt met boerenkool recepten. Van salade tot stamppot en van roerbak tot tapenade. Ja, je leest het goed; tapenade. En omdat de kou er volgende week weer een beetje aan komt, delen we dit boekje met 14 bruisende boerenkoolrecepten met jullie. Ga er snel mee aan de slag en… gebruik wel verse boerenkool! Mocht je niet alle receptuur goed zien op je scherm, klik dan aan dat je het volledige scherm gebruikt. We zijn natuurlijk benieuwd wat je ervan vindt, laat het ons weten.
Geef een reactie Reactie annuleren
Blog - 21 januari 2022
Boerenkool, echte wintergroente of niet?
Is boerenkool nu een echte wintergroente of niet, dat vroeg ik mij eind verleden jaar tijdens een vakantie in Mexico af. Want voor ons is boerenkool vooral een wintergroente. Vroeger werd het bovendien alleen gegeten als het gevroren had want dan wordt het zetmeel in de plant omgezet in suiker en dat maakt de boerenkool
Lees meer
Blog - 31 januari 2018
Spruitjes, gezonde winterkost. Lekker als je ervan houdt
Spruitjes smaken volgens mij zoals ze ruiken als je ze kookt en dat is niet best. Het is de enige groente die ik echt veel liever niet eet. Nog steeds niet, terwijl mijn onlangs overleden moeder toch zo haar best gedaan heeft mij spruiten te leren eten. Als aan het begin van de winter de
Lees meer
Blog - 11 februari 2021
Boerenkool, gezonde en trendy wintergroente
Boerenkool is hip, lekker en gezond! Deze echte wintergroente bevat ijzer, vitamine C, vezels en veel bètacaroteen.
Lees meer
Wat een goed idee, ik ga beslist de tapenade maken. Dank
Bedankt voor deze tip, ga er zeker wat mee doen.
Liefs Joke Kraanen