Boerenkool hoort wat mij betreft in de categorie ouderwetse wintergroente. Ik denk aan kou, open haard, kuiltje met jus, samen eten, schaatsen, een grote rookworst, en mijn vader die daar altijd mosterd bij at. Maar in de loop der jaren is boerenkool heel veel meer geworden. Inmiddels weten we dat er veel onverwachte recepten met boerenkool te maken zijn. Clara en ik hebben op een gegeven moment dan ook een e-boekje gemaakt met boerenkool recepten. Van salade tot stamppot en van roerbak tot tapenade. Ja, je leest het goed; tapenade. En omdat de kou er volgende week weer een beetje aan komt, delen we dit boekje met 14 bruisende boerenkoolrecepten met jullie. Ga er snel mee aan de slag en… gebruik wel verse boerenkool! Mocht je niet alle receptuur goed zien op je scherm, klik dan aan dat je het volledige scherm gebruikt. We zijn natuurlijk benieuwd wat je ervan vindt, laat het ons weten.
Geef een reactie Reactie annuleren
Het groenteboekje
Waarom zou je groente en fruit eten? Simpel weg omdat het beter voor je gezondheid is, beter voor de wereld en 'freaking lekker'.
Lees meerSpruitjes, gezonde winterkost. Lekker als je ervan houdt
Spruitjes smaken volgens mij zoals ze ruiken als je ze kookt en dat is niet best. Het is de enige groente die ik echt veel liever niet eet. Nog steeds niet, terwijl mijn onlangs overleden moeder toch zo haar best gedaan heeft mij spruiten te leren eten. Als aan het begin van de winter de
Lees meerBoerenkool ‘stripper’
Trouwe lezers weten zich misschien nog te herinneren dat ik vorig jaar een boerenkool-‘stripper’ had gespot in Florida. Een handig hulpmiddel om snel en eenvoudig zelf boerenkoolbladeren van hun stugge stelen te rissen. Een aanrader, want er gaat niets boven echt verse boerenkool zo van de stronk. Vers geriste boerenkool heeft immers meer smaak dan
Lees meer
Wat een goed idee, ik ga beslist de tapenade maken. Dank
Bedankt voor deze tip, ga er zeker wat mee doen.
Liefs Joke Kraanen