Blog

Gastauteurs – 23 februari 2021

Charlotte Kleyn

Charlotte Kleyn is culinair historica. Eten staat bij haar op nummer één. Ze verdiept zich vooral in eten en in de wereld van culinaire geschiedenis. Die culinaire belangstelling kreeg ze van huis uit mee. Haar nieuwe boek heet Trek, eten onderweg, toen en nu.

Lees meer
Blog – 17 februari 2021

Over kindertjes en kool

Kool is een oude groente, waarvan de Romeinen al smulden, maar ook een bron van jong leven.

Lees meer
Blog – 16 februari 2021

Ei met een kleurtje

Er was eens… Er was eens een man met een kip die gouden eieren legde. Hij slachtte het dier op zoek naar de goudbron. Maar de kip zag er vanbinnen net zo uit als andere kippen. Geen gouden eieren meer. De man verviel tot armoede, aldus de fabel van La Fontaine. Gekkigheid, natuurlijk: gouden eieren.

Lees meer
Blog – 16 februari 2021

Kool & kool

Kool… het lijkt zo’n doodgewone wintergroente. Tot je er wat dieper induikt. Dan blijkt kool een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zo blijkt de Brassica Oleracea – dit is de Latijnse naam voor de totale koolfamilie – over de hele wereld onnoemelijk veel eetbare soorten te hebben voortgebracht. Het lijkt waarschijnlijk dat de eerste ‘oer’kolen in het Middellandse zeegebied al zo’n 5000 jaar geleden in cultuur werden gebracht.

Lees meer
Keuken & zo – 12 februari 2021

Twee tips voor onervaren oestereter

Als er een product profiteert van de Valentijns hype dan zijn het oesters. Oesters bevatten veel zink en dat is goed voor het mannelijke geslachtsorgaan. Tot zo ver de seksuele voorlichting. Oesters zijn vooral een heerlijke verwennerij. Twee handige tips voor de onervaren oestereter. Allereerst het opensteken. Het kan weleens een klusje zijn om met

Lees meer
Blog – 11 februari 2021

Boerenkool, gezonde en trendy wintergroente

Boerenkool is hip, lekker en gezond! Deze echte wintergroente bevat ijzer, vitamine C, vezels en veel bètacaroteen.

Lees meer
Gastauteurs – 10 februari 2021

Spruitjesstamppot-torentje met bacon

Deze spruitjesstamppot met appel en walnoten van Emilie van der Woerd wordt extra feestelijk als je er op een CedarWood ovenplank leuke torentjes van maakt en deze omwikkelt met bacon. Verwarm de stamppottorentjes de oven tot de bacon lekker knapperig wordt

Lees meer
Keuken & zo – 4 februari 2021

Hot Chocolate Bombs voor koude dagen

Ooit al eens een ‘hot chocolate bomb’ geproefd, nou ja eigenlijk gedronken? Als je de kans krijgt doen! Want wat is er lekkerder om warme chocolademelk te drinken als het buiten koud is. En als je die warme chocola dan van een ‘chocolate bomb’ kunt maken, is het helemaal feest.

Lees meer
Blog – 2 februari 2021

Nieuwe timeline: mindset op groen!

Nieuwe time line, mindset op groen. Letterlijk met veel groene groentes het jaar beginnen voor nieuwe energie.

Lees meer
Blog – 27 januari 2021

Een broodmes voor kaas

Wouter Klootwijk laat in deze video een van onze favoriete messen zien.

Lees meer
Basisbereidingen – 26 januari 2021

Hele knolselderij uit de oven

Hele knolselderij uit de oven. Dit basisrecept van Ottolenghi – uit zijn nieuwe boek Flavour – intrigeerde me! Hij gebruikt de gepofte knolselderij als basis voor mooie vegan gerechten. Voordat ik me daaraan waag, wilde ik eerst eens weten hoe zo’n hele knolselderij zich in de oven laat omtoveren tot een smaakvolle eyecatcher. En bovenal hoe de kruidige selderijsmaak zich na zo’n 2½ uur in de oven ontwikkelt. Ook het roosterproces op zich fascineerde me.

Lees meer
Keuken & zo – 21 januari 2021

Zesteur snijdt reepjes schil van citrusvrucht

Als smaakmaker in zoete en hartige gerechten gebruik ik graag de schil van citrusvruchten. Om snel en eenvoudig fijne reepjes schil te trekken gebruik ik een zesteur. Een zesteur is eigenlijk een soort horizontaal mesje, met – als het een goede is – “scherpe” ronde gaten, die er in een keurig rijtje naast elkaar in

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer