Blog

Favoriet – 4 november 2020

Onze favoriete recepten met linzen

Dat linzen veelzijdig zijn blijkt wel uit de variatie van de gerechten die op onze site staan. Het experimenteren met de verschillende soorten kan beginnen!

Lees meer
Boekrecensies – 4 november 2020

Oude granen nieuw brood

Oude granen nieuw brood is niet zomaar een broodboek. Dat zie je meteen als je het openslaat. Remesybrood, Eenkoornbrood, Montagnard, kookstukbrood, Rivetbrood, Cardos roggebol, Masteluinbrood en Tritordeum. Ooit van gehoord?

Lees meer
Blog – 21 oktober 2020

BEIROET Verhalen en recepten uit een mediterrane stad

BEIROET Verhalen en recepten uit een mediterrane stad is meer dan een kookboek. De auteur – Merijn Tol – woonde jarenlang voor de helft van de tijd in Beiroet en kent de stad van binnen uit. Merijn Tol heeft veel kookboeken op haar naam staan, die ze vaak in samenwerking met Nadia Zerouali maakte.

Lees meer
Keuken & zo – 21 oktober 2020

Vegan bacon van bananenschil

Vegan bacon van bananenschil? Ja, je leest het goed. Ik las daar een paar regels over in de krant en dat maakte me nieuwsgierig genoeg om vegan bacon te maken. De eerst keer lukte het niet echt. Mijn probeer-banaan was niet rijp genoeg. Neem een rijpe banaan die al bruine stippels en vlekjes heeft, dat

Lees meer
Boekrecensies – 19 oktober 2020

Eigentijds boek Salad days

Eigentijds boek Salad days: vol met salades die je iedere dag wilt eten ‘Salades zijn niet alleen voor de zomer, dat maakt ze juist zo leuk’ zegt Ajda. Je kunt echt het hele jaar door salades op tafel zetten. Met salades kun je makkelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente verhogen. Dus zet ook in de

Lees meer
Gastauteurs – 19 oktober 2020

Beiroet: de geur van uien bleef

Beiroet: de geur van uien bleef door Merijn Tol Merijn  schrijft over eten, maakt recepten en artikelen voor delicious. en heeft een wekelijkse column in Het Parool.  Ze maakte vele kookboeken over de Arabisch mediterrane keuken samen met Nadia Zerouali met wie ze ook Nadia & Merijn’s SOUQ productlijn heeft.  Sinds dit jaar is ze ook de

Lees meer
Blog – 19 oktober 2020

DIVERTARIER: voor een gezonde toekomst

Diversiteit is volgens mij de allerbelangrijkste voorwaarde als het gaat om een optimale gezondheid voor mens, dier, aarde en alles wat daar op leeft. Als je denkt: ‘wat raar, ik ken dit woord niet’, dat klopt! Ik heb het woord ‘divertariër’ zelf  bedacht om de nadruk op het belang van divers voedsel te accentueren.

Lees meer
Blog – 15 oktober 2020

Miso-Maru workshop

De Miso-Maru workshop van Anja van Wezel was een heerlijke afleiding op een dag vol regen. We zitten keurig anderhalve meter van elkaar aan tafeltjes in een ruimte van het voormalig Pathologisch Laboratorium in Amsterdam. Op elke tafel staan twee kommetjes en een mooie, zwarte Japanse doos met de deksel er nog op. Nadat Anja

Lees meer
Blog – 6 oktober 2020

Walnoten: tijd om ze te rapen!

Walnoten: tijd om ze te rapen! Deze zomer in Frankrijk stond onze eigen walnotenboom er zo mooi bij. Voor het eerst boordenvol groene noten in de dop. We hebben die boom daar zo’n 15 jaar geleden als jonge stek geplant. Die stek, een zaailing, groeide traag maar gestaag uit tot een volwassen boom. Met de

Lees meer
Basisbereidingen – 2 oktober 2020

De perfecte appeltaart

door Eke Mariën De perfecte appeltaart. Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Het is onmogelijk om één recept te geven van de perfecte appeltaart. Iedereen in Nederland heeft zo z’n eigen ideeën over de perfectie van deze meest gebakken taart. De een houdt van een dikke korst, de ander juist van een

Lees meer
Blog – 1 oktober 2020

Linzen of vleesvervangers

Linzen of vleesvervangers? Als je geen vlees (meer) eet en geen dierlijke producten meer wilt eten, moet je de gezonde voedingsstoffen uit vlees zoals eiwitten, vitamines en mineralen vervangen door een plantaardig alternatief. Maar wat kies je dan? Linzen – of andere gedroogde peulvruchten – , of toch maar een vleesvervanger? Vleesvervangers Als je weinig

Lees meer
Blog – 1 oktober 2020

Vers van de Pers: Linzen! van Joke Boon

Vers van de Pers: Linzen! van Joke Boon. Wie kent Joke boon niet van haar originele en eigentijdse kookboeken vol gezonde, goed maakbare recepten? Na Bonen!, De Vega Optie en Koken met Kleur is er nu haar nieuwste boek Linzen! In dit enige echte linzenkookboek geeft Joke Boon – dé peulvruchtenexpert van Nederland – de

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer