Pannen gemaakt met plantaardige ingrediënten…
‘Mam, ik ben op zoek naar goede inductiepannen met een keramische laag?’ Deze vraag stelde onze zoon, in verband met zijn verhuizing naar een gasloze woning. Ik adviseerde hem eens te kijken naar een Natura pan. Zelf heb ik deze pan nu een maand getest en wil hem nooit meer kwijt. Super antiaanbaklaag, licht, mooi design en gemakkelijk schoon te maken. Kortom ik deel mijn verhaal graag met jullie.
Lees meerHet verhaal van Kraakbrood
Na de eerste keer dat ik zuurdesembrood van Steffie had geproefd, wilde ik meer weten. Hoe begin je een microbakkerij in een klein bovenhuis in Amsterdam. Dit is haar verhaal.
Lees meerGranen: er gaat een wereld voor je open!
Granen: er gaat een wereld voor je open! Echt! Neem alleen al tarwe! Dat graan is al sinds mensenheugenis de basis voor lekker knapperig en luchtig brood. En natuurlijk voor Italiaanse pasta en de nu ook populaire couscous, bulgur en freekeh uit het Midden Oosten. Maar er is meer te ontdekken.
Lees meerBoerenkool, echte wintergroente of niet?
Is boerenkool nu een echte wintergroente of niet, dat vroeg ik mij eind verleden jaar tijdens een vakantie in Mexico af. Want voor ons is boerenkool vooral een wintergroente. Vroeger werd het bovendien alleen gegeten als het gevroren had want dan wordt het zetmeel in de plant omgezet in suiker en dat maakt de boerenkool
Lees meerDe allerbeste koekenpan
Hoe vind je de allerbeste koekenpan? Fissler, De Buyer, Le Creuset, Demeyere, Look, Staub, Greenpan, Woll, zomaar een lijstje met merken die koekenpannen produceren en dit zijn ze bij lange na niet allemaal. Hoe weet je nu dat je een goede koekenpan koopt in dit zeg maar oerwoud van koekenpannen? Laten we eerst eens kijken
Lees meerDe basis voor salsa
Een echte salsa fan, dat ben ik. en dan bedoel ik niet de dans, maar die heerlijke saus die kwa smaak zo verschillend kan zijn.
Lees meerSascha de Lint van GreenAge
Sascha de Lint is de drijvende kracht achter Greenage, het bedrijf waarmee ze door haar zelf uitgezochte eerlijke en biologische producten op de markt zet.
Lees meerMijn kerstprijs: een hindernisrace
In de donkere lockdowndagen vlak voor kerst belde een mevrouw. “Ik ben de manager van de lokale supermarkt. Gefeliciteerd, u hebt een prijs gewonnen!”. Uit een hoge stapel was mijn volle stempelkaart getrokken. “Ja, een minuut met een karretje door de winkel. Alles wat u pakt is gratis. Drank is uitgezonderd en per product mag
Lees meerOp naar 2022
Gezelligheid in huis is wat we nodig hebben en dat doet iedereen op zijn eigen wijze. Voor veel mensen zal het voornamelijk zijn het even leven in een rustiger tempo. Dat doe ik met mijn culinaire favoriete top drie: 1. Voor de open haard kookboeken lezen. Ottolenghi Test Kitchen, Lets eat Japanese en Bras van
Lees meerTop 10 feestelijke hoofdgerechten
Mistletoe, lichtjes, open haard, samenzijn, oliebollen, kerststol, eggnog, de warmte binnen en de kou buiten – de feestdagen zijn er weer. Het is een spannende tijd om in de keuken te staan, daarom onze top 10 feestelijke hoofdgerechten.
Lees meerKookboek met opdracht
Te veel (kook)boeken in huis. Komende dagen zijn we op zoek naar cadeautjes. Laat iedereen een boek inpakken en neem er een mee als je weg gaat. Schrijf er een opdracht voor 2022 in.
Lees meerKerst: de kroon op het jaar!
Kerst: de kroon op het jaar! Samen met veel familie en dierbare vrienden aan een mooi gedekte tafel genieten van veel gezelligheid en bijzonder eten. Maar zo zal het ook deze kerst niet zijn. Nu corona weer rondwaart, ziet het er naar uit dat we kerst net als vorig jaar in afgeslankte vorm moeten vieren.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer