Blog

Een ode aan Clara

Wij zijn verdrietig.  Onze collega Clara ten Houte de Lange is begin november op 69-jarige leeftijd overleden. Vanaf de start van Uitdekeukenvan8 was Clara een deel van ons team. We verliezen niet alleen een bijzondere collega, maar ook een goede vriendin. Clara was degene die al heel vroeg de belangrijkheid van plantaardig eten erkende. Haar

Blog

Een ode aan Clara

Wij zijn verdrietig.  Onze collega Clara ten Houte de Lange is begin november op 69-jarige leeftijd overleden. Vanaf de start van Uitdekeukenvan8 was Clara een deel van ons team. We verliezen niet alleen een bijzondere collega, maar ook een goede vriendin. Clara was degene die al heel vroeg de belangrijkheid van plantaardig eten erkende. Haar

Een ode aan Clara

Wij zijn verdrietig. 

Onze collega Clara ten Houte de Lange is begin november op 69-jarige leeftijd overleden. Vanaf de start van Uitdekeukenvan8 was Clara een deel van ons team. We verliezen niet alleen een bijzondere collega, maar ook een goede vriendin.

Clara was degene die al heel vroeg de belangrijkheid van plantaardig eten erkende. Haar recepten waren vaak ‘vleesloos’, maar wel met die speciale Clara touch. Als je haar recepten op onze site leest, begrijp je dat onmiddellijk. Ze had een lange carrière op culinair gebied. Haar loopbaan begon bij het culinaire tijdschrift TIP, waarna ze een aantal jaren later als kleine zelfstandige doorging. Daarna werkte ze mee aan en schreef diverse kookboeken en artikelen. Ze gaf voorlichting waarbij ze bleef hameren op gezond en lekker eten. Haar pastinaak soep, knapperige havermout crackers en verse makreel op de BBQ zijn altijd populair op onze site. We zullen haar lach, gastvrijheid en kennis in ons team vreselijk missen. Dank Clara, voor alles wat je voor Uitdekeukenvan8 gedaan hebt.

Wij hebben de top 5 recepten van onze website en allemaal ons lievelingsrecept van Clara uitgezocht en vertellen je waarom we er een herinnering aan hebben of waarom we het zo lekker vinden. Bekijk het hier in de nieuwsbrief.

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer
  1. Beste collega’s van Clara,
    Gecondoleerd met het verlies en overlijden van jullie collega Clara.
    Begin jaren 70 liep Clara stage in het St. Geertruiden ziekenhuis te Deventer, ik was toen haar stagebegeleidster, we hebben heel wat afgelachen , zij studeerde voedingsleer in Den Haag, al heel wat jaren heb ik haar gevolgd o.a. bij het blad Tip, ook haar kruidkoek maak ik nog regelmatig. Wens jullie veel sterkte de komende periode,zij is nog regelmatig in mijn gedachten.
    Met hartelijke groet,
    Carolien Floors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *